Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

«Πέταξαν» τον Gerard Depardieu από την πτήση!

Ο διάσημος ηθοποιός φαίνεται ότι δεν κρατιόταν μέχρι να απογειωθεί το αεροπλάνο για να πάει στην τουαλέτα και προσπάθησε να ανακουφίσει την κύστη του σε ένα μπουκάλι! Μια και το αεροπλάνο τροχοδρομούσε όμως, μέρος του περιεχομένου χύθηκε έξω απ’ το μπουκάλι δημιουργώντας επεισόδιο μεταξύ των επιβατών.
Ο Depardieu υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη, παρόλαυτά τον κατέβασαν απ’ το αεροπλάνο και αναγκάστηκε να πάρει την επόμενη πτήση. Τουλάχιστον έτσι θα είχε ώρα να πάει στην τουαλέτα σαν άνθρωπος...

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ξενοδοχεία: αποζημίωση λόγω τσιμπημάτων από έντομα

όχι άλλα έντομα!
Φαίνεται ότι άνοιξε ο δρόμος των αποζημιώσεων για τσιμπήματα από έντομα σε ξενοδοχεία, μετά από την αποζημίωση 1600 λιρών Αγγλίας που έδωσε αγγλικό ξενοδοχείο σε δυο αδελφές που διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο και αναγκάστηκαν να μεταβούν σε νοσοκομείο απ’ τα τσιμπήματα των κοριών που είχε το στρώμα!
Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με στατιστικές, τον τελευταίο χρόνο, στα ξενοδοχεία της  Αγγλίας μόνο, τα τσιμπήματα από έντομα έχουν αυξηθεί κατά 19% !

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Τα καλύτερα μέρη για σεξ στις διακοπές!

Μεγάλη διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων έκανε έρευνα ανάμεσα στους πελάτες της για να ανακαλύψει ποια είναι τα πιο δημοφιλή μέρη για σεξ στις διακοπές. Αν έχετε περιέργεια ή χρειάζεστε έμπνευση ιδού τα αποτελέσματα:
Παραλία 17%
Θάλασσα 12%
Πισίνα 8%
Πλοίο 4%
Αεροπλάνο 3%
Αλλά το πιο δημοφιλές απ’ όλα ήταν το μπαλκόνι!
Και για να μην θορυβηθείτε, αυτό ήταν απλώς μέρος της έρευνας, έψαχναν και για άλλα – φαντάζομαι πιο ουσιώδη στοιχεία.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Δωρεάν κουπόνια βενζίνης για τόνωση του τουρισμού!

Με τις τιμές της βενζίνης στα ύψη, ο σύνδεσμος ξενοδόχων του Wisconsin αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία.  Τι σκαρφίστηκαν? Δωρεάν κάρτες βενζίνης αξίας 25-50 $, οι οποίες αναμένεται να ωθήσουν τους επισκέπτες να παρατείνουν την παραμονή τους στην περιοχή. Έτσι κάποιες αλυσίδες ξενοδοχείων σας δίνουν τις κάρτες ακόμα και για μόλις 2 διανυκτερεύσεις, ενώ κάποιες άλλες δίνουν μέχρι και 75$ ανάλογα με τα μίλια που διάνυσε κάποιος για να φτάσει στο ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένων παρκινγκ, φαγητών κλπ. Άλλοι πάλι κάνουν απλά κάποιες εκπτώσεις για να δώσουν μια ανάσα στους ήδη βεβαρυμμένους επισκέπτες .
Βέβαια, μιλάμε για Αμερική. Εδώ στα μέρη μας, οι τιμές δείχνουν να έχουν πέσει κάπως, αν και όχι σε όλα τα μέρη, ενώ μπορεί κανείς να βρει ακόμα και προσφορές και εκπτώσεις. Θέλει όμως καλό ψάξιμο και πολλή προσοχή. Οι προσφορές δεν είναι πάντα τόσο καλές όσο αρχικά δείχνουν.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Απαντήσεις για τον γυναικείο οργασμό στα 30.000 πόδια!

Η Qantas πρωτοπορεί για άλλη μια φορά με μια καινούρια προσθήκη στις ταινίες που προβάλει στις πτήσεις της. Πρόκειται για ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ σχετικά με τον γυναικείο οργασμό!
Η ταινία περιέχει αποσπάσματα από ταινίες πορνό και αναλύσεις από ειδικούς οι οποίοι ευελπιστούν να δώσουν αρκετές εξηγήσεις στους θεατές γύρω απ’ το συγκεκριμένο θέμα. Βέβαια η ταινία έρχεται με μια ειδοποίηση ότι δεν είναι κατάλληλη για παιδιά και σημειώστε ότι θα παίζεται στις πτήσεις μόνο μέχρι τον Νοέμβριο. Οπότε όσοι έχετε απορίες, βιαστείτε να κλείσετε θέσεις!

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Οι πιο περίεργες σοκολάτες του κόσμου!

περίεργες σοκολάτες
Αν και το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι άκρως ταξιδιωτικό, ωστόσο, νομίζω ότι δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι οι γεύσεις είναι πάντα μέρος ενός ταξιδιού. Επιπλέον, έχω μανία με τη σοκολάτα, οπότε δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην μοιραστώ μαζί σας την συλλογή με τις πιο περίεργες γεύσεις σοκολάτας! Νομίζω ότι σε κάποιους τρέχουν ήδη τα σάλια...
Όλη η ιστορία ξεκίνησε απ’ το γεγονός ότι η παγκόσμια κατανάλωση της σοκολάτας έχει αυξηθεί περίπου κατά 11% την τελευταία 10ετία, με τζίρους που ξεπερνούν τα 90δις $, οπότε κάποιοι ανήσυχοι  ζαχαροπλάστες έβαλαν τους σκούφους τους, σήκωσαν τα μανίκια τους, πήραν τους πλάστες τους ανά χείρας και βάλθηκαν να ανακαλύψουν νέες γεύσεις σοκολάτας!
Ιδού λοιπόν μερικοί πειρασμοί για να ψάξετε στο επόμενο ταξίδι σας:
σούσι σοκολάτας
Dubais Camel Milk - ανακαλύφθηκε απ’ το προσωπικό του σείχη και είναι σπάνια σοκολάτα κυρίως λόγω του ότι το γάλα που παράγουν οι καμήλες είναι μάλλον δυσεύρετο. Διατίθεται μόνο στο Ντουμπάι.
Barcelonas Pop Rocks – με νιφάδες απ΄το περίφημο αλάτι Maldon sea salt, υπόσχονται δυνατές γευστικές εκρήξεις. Διαθέσιμες σε Βαρκελώνη, Τόκυο, Μαδρίτη και  Νέα Υόρκη, στα καταστήματα όπου πωλούνται τα γλυκίσματα του διάσημου Balaguer.

Madison – με αποξηραμένα μανιτάρια και 2 είδη σοκολάτας, σας περιμένουν σε επιλεγμένα καταστήματα της Αμερικής.
Gouda cheese – σωστά καταλάβατε με τυρί Γκούντα! Το περίεργο είναι ότι η σοκολάτα αυτή φτιάχτηκε από Γιαπωνέζους!
σοκολατένια μακαρόνια
Belgiums Havana Tobacco - με φύλλα καπνού βουτηγμένα σε κονιάκ και ρούμι για να θυμίζουν ακριβά πούρα. Θα τις βρείτε μόνο σε καλά εστιατόρια σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και σε ειδικά καταστήματα στο Βέλγιο. Απαγορεύονται ρητά στην Αμερική.
Μερικές ακόμα ευφάνταστες «μαύρες κυρίες» είναι η αυστριακή με φυστίκια και κέτσαπ, με Αγγούρι και Βότκα στο Λος Άντζελες, με αψέντι στη Νέα Υόρκη, με κόκκινο λάχανο στην Κορέα, με μοσχοκάρυδο, μελάσα και κομμάτια bagle στην Αμερική.


Και αν δεν σας φαίνονται αυτά αρκετά περίεργα για να τα ψάξετε, τι θα λέγατε για οδοντόκρεμα με γεύση σοκολάτας? Υπάρχουν ακόμα μακαρόνια και σούσι  με γεύση σοκολάτας  και για όσους προτιμάνε την υγρή μορφή της υπάρχει και μπύρα και κρασί σοκολάτας. Για τους πιο απαιτητικούς, ωστόσο, θα πρότεινα ένα φόρεμα από σοκολάτα! Ούτε η Lady Gaga δεν το έχει τολμήσει αυτό νομίζω. Λέτε να φοβάται μήπως λιώσει?


σοκολατένιο φόρεμα
 






Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Τέλος στις ψεύτικες κριτικές ξενοδοχείων?

κριτικές ξενοδοχείων?
Έχετε βασιστεί ποτέ σε κριτικές άλλων ταξιδιωτών για να δείτε πόσο καλό είναι πραγματικά ένα ξενοδοχείο πριν κάνετε κράτηση? Και δεν αναφέρομαι βέβαια σε κριτικές φίλων και γνωστών με τους οποίους έχουμε άμεση επαφή, αλλά σε κριτικές που διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Αν έχετε διαβάσει τέτοιες, σίγουρα θα έχετε αναρρωτηθεί πόσο αληθινές είναι. Αρκετά μάλιστα ήταν τα σχόλια σχετικά με εταιρείες που δημοσιεύουν  αξιολογήσεις, όπως είναι η Tripadvisor  και η Yelp, και για το πώς το σύστημα τους έχει «κενά» με αποτέλεσμα πολλές από τις κριτικές να τις  γράφουν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι για να κάνουν τα καταλύματά τους πιο δημοφιλή σε βάρος άλλων, ιδιαίτερα μικρότερων ξενοδοχείων.
Ε, λοιπόν, ήρθε μια ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου Cornell για να δώσει τέλος στις ψεύτικες κριτικές! Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, στα δοκιμαστικά που έχουν κάνει στο πρόγραμμα που έφτιαξαν, τα αποτελέσματα ήταν κατά 90% σωστά. Τα αντίστοιχα αποτελέσματα των ανθρώπινων ελέγχων που γίνονται μέχρι στιγμής είναι μόλις 50%.

τέλος στις ψεύτικες κριτικές?

Για να δοκιμάσουν το πρόγραμμά τους, οι φοιτητές, πλήρωσαν ανθρώπους να γράψουν 400 ψεύτικες κριτικές για ξενοδοχεία του Σικάγου, οι οποίες ανακατεύτηκαν με 400 πραγματικές κριτικές. Απ’ ότι  αποκαλύπτουν, υπάρχουν κάποιες λέξεις και εκφράσεις όπως «ξενοδοχείο», «εμπειρία», «διακοπές» «η δική μου» οι οποίες αποδεικνύεται ότι χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις ψεύτικες αναφορές, έναντι κάποιων άλλων όπως «πάτωμα», «μπάνιο», μικρό» που αποδεικνύεται ότι χρησιμοποιούνται από αληθινούς πελάτες.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία και κυρίως ποιές θα είναι οι αντιδράσεις των εταιρειών που δημοσιεύουν τις υπάρχουσες κριτικές...


Με Aegean για Γερμανία και Αυστρία

Ακόμα 55.000 θέσεις από Αθήνα για Βιέννη, Βερολίνο, Μόναχο, Ντύσελντορφ, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη και απο Θεσσαλονίκη για Βερολίνο, Μόναχο, Ντύσελντροφ, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη. Κρατήσεις μέχρι 12/8, πτήσεις 12/9/11 - 24/3/12 (εξαιρούνται γιορτές & αργίες). Τιμές από 49-99 €, ανάλογα με τη διαδρομή.
                                                                   περισσότερες προσφορές εδώ

προσφορές απ' την Expedia

Αν ψάχνετε ακόμα πού να πάτε διακοπές ίσως σας ενδιαφέρει κι αυτό.
Η Expedia βγάζει δύο ενδιαφέρουσες προσφορές για όλους:
24-hour sale, προσφορές για όλο τον κόσμο, κάθε Τετάρτη, μόνο για 24 ώρες
ASAP, ξαφνικές προσφορές που ισχύοθν μόνο για λίγο.

                                                                      περισσότερες προσφορές εδώ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Free nights from Hotels.com!

Internet agent Hotels.com celebrates its 20th anniversary and offers free nights  to its clients plus a 20$ coupon for your next reservation for Mastercard holders! Make your reservations by August 20th , for trips till 15th  December to reach offer !
                                                                                                              More valid offers here

Δωρεάν διανυκτερεύσεις από την Hotels.com!

Η διαδικτυακή εταιρεία Hotels.com γιορτάζει τα 20 χρόνια της και προσφέρει δωρεάν διανυκτερεύσεις, καθώς και 20$ πίστωση για την επόμενη κράτηση σας, αν πληρώσετε με Mastercard! Κρατήσεις μέχρι 20 Αυγούστου για ταξίδια μέχρι 15 Δεκεμβρίου.

                                                                                                                                   Περισσότερες προσφορές εδώ!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Δωρεάν διανυκτερεύσεις στην Αυστραλία!

Πώς θα σας φαινόταν να επισκεφθείτε τους συγγενείς σας στην Αυστραλία? Ε, και αν δεν έχετε δεν πειράζει, πάλι μπορείτε να πάτε ένα ταξιδάκι, για να μην πω ότι μ' αυτά που ακούμε ίσως δε χρειάζεται να βγάλετε εισιτήρια επιστροφής....
Για όποιο λόγο κι αν το αποφασίσετε πάντως, ο σύνδεσμος ξενοδόχων της Queenstown προσφέρει 300 δωρεάν δωμάτια για να ενισχύσει τον τουρισμό της περιοχής! Απλά μπείτε στην ιστοσελίδα της πόλης και δηλώστε συμμετοχή. Οι 150 νικητές που θα κληρωθούν στις 8 Αυγούστου θα κερδίσουν από 2 διανυκτερεύσεις έκαστος... 

Μην ξεχνάτε και τις υπόλοιπες προσφορές και τους διαγωνισμούς μας

Ενδιαφέροντα ταξιδιωτικά άρθρα...

αν είστε περίεργοι για το ποια είναι τα πιο ενδιαφέροντα " βρώμικα" του κόσμου, ποιούς προορισμούς είναι καλό να δείτε πριν να εξαφανιστούν, ποιοί θεωρούνται οι top προορισμοί του κόσμου και πολλά άλλα, επισκεφθείτε τη σελίδα μας με τα χρήσιμα & ενδιαφέροντα όπου μαζεύουμε πολλά ενδιαφέροντα άρθρα!

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Λίστα ταξιδίων,όπως λίστα γάμου!

λίστα ταξιδίων όπως λίστα γάμου?
Έχουμε δει λίστα δώρων, κυρίως για γάμους είναι η αλήθεια, σε όλων των ειδών τα μαγαζιά ακόμα και σε τράπεζες. Αυτό όμως είναι μάλλον καινούριο: λίστα δώρων – για όλες τις περιστάσεις – για ταξίδια!
Η αμερικάνικη – βέβαια – εταιρεία myTab προτείνει το εξής: α) εγγραφείτε στο site  της εταιρείας μέσω του λογαριασμού σας στο facebook, β)γνωστοποιήστε στους φίλους σας – πάλι μέσω facebook ότι έχετε ανοίξει «λογαριασμό» στο myTab μαζεύοντας χρήματα για κάποιο φανταστικό, εξωτικό, μοναδικό ταξίδι. Έτσι, γ) τους βγάζετε απ’ τον κόπο να σκεφτούν τι δώρο να σας κάνουν και μπορούν απλά να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό σας στη myTab , μέσω PayPal. Όταν θα δ)έχετε μαζέψει το ποσό που θέλατε, αν δεν έχετε επιλέξει εκ των προτέρων το ταξίδι που θέλετε να κάνετε, η εταιρεία σας βοηθάει να κάνετε τις επιλογές και τις κρατήσεις σας, σε συνεργασία με την Expedia. Μετά ε)μπαίνετε σε ένα αεροπλάνο και όταν με το καλό φθάσετε στον παραμυθένιο προορισμό που έχετε επιλέξει, ζ)στέλνετε ευχαριστήριες κάρτες στους φίλους σας! Καλά αυτό το τελευταίο είναι δική μου προσθήκη, χάριν ευγενείας.
Και πριν βιαστείτε να σκεφθείτε ταξίδια και προορισμούς, θα σας προσγειώσω λέγοντας ότι το myTab για την ώρα λειτουργεί μόνο στην Αμερική αλλά αν το όλο εγχείρημα πάει καλά, φαντάζομαι θα το δούμε κι εδώ σύντομα. Χμ, να έχει έρθει λέτε μέχρι τα γενέθλια μου?

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Έρχεται το Google Hotel Finder


Google Hotel Finder map search

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Google  δεν θα μπορούσε να αφήσει μια αγορά τόσο μεγάλη ,όπως είναι η ταξιδιωτική, ανεκμετάλλευτη. Έτσι πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε δοκιμαστικά – για την ώρα μόνο στην Αμερική – το Google Hotel Finder.
Απ’ ότι διαβάζουμε θα είναι μια «προχωρημένη» μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων. Με δυνατότητες όπως
  • επιλογή αποτελεσμάτων μόνο για την  συγκεκριμένη περιοχή που μας ενδιαφέρει, μέσω ενός χάρτη της πόλης/ περιοχής που θέλουμε
  •  εμφάνιση αποτελεσμάτων με βάση την αξιολόγηση από άλλους χρήστες,
  • μέσα στα όρια τιμής και ημερομηνιών που έχουμε θέσει
φαίνεται έτσι  να ενσωματώνει λειτουργίες απ’ το google maps,  το google search  αλλά και μεγάλα ταξιδιωτικά site.
Google Hotel Finder search results
Ενδιαφέρουσα καινοτομία είναι το ότι τα αποτελέσματα, τις κριτικές και τις φωτογραφίες μας τα δίνει όλα στη σειρά, χωρίς να αναγκαστούμε να ανοιγοκλείνουμε παράθυρα και ως συνήθως να χανόμαστε στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μας αρέσει το ότι  μας εμφανίζει και τυχόν προσφορές που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς και η σύγκριση της τιμής που δίνει το ξενοδοχείο σε σχέση με πέρυσι.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δυνατότητα κρατήσεων μέσω του Google Hotel Finder,  μπορείτε όμως πάντα να ολοκληρώσετε την έρευνά σας και να κάνετε τις κρατήσεις μέσω άλλων δικτύων όπως είναι το Hotels Combined.
Για την ώρα, όπως είπαμε, μπορείτε να ψάξετε ξενοδοχεία μόνο στην Αμερική, περιμένουμε όμως εναγωνίως  την εφαρμογή και σε άλλα μέρη του κόσμου και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Προσφορά Aegean για Γαλλία και Ιταλία!

Αν κάποιοι σκέφτεστε ήδη "τι γρήγορα που περνάνε οι διακοπές" αυτή η προσφορά θα σας φτιάξει το κέφι: η Aegean έβγαλε 44.000 θέσεις για Ιταλία και Γαλλία σε χαμηλή τιμή! Συγκεκριμένα:
Από/προς Αθήνα για Ρώμη, μιλάνο, Μπολόνια, Βενετία και Παρίσι από 65-69€ (και από 45€ η επιστροφή)!

Πώς σας φαίνεται για μια φθινοπωρινή απόδραση, έτσι για να μη μας πιάσει κατάθλιψη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές?
Κρατήσεις μέχρι 5/8, ταξίδια από 12/9/11 εώς 24/3/12

                                                                                    Μην ξεχνάτε και τις υπόλοιπες προσφορές

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Αθήνα-Λάρνακα πιο κοντά από ποτέ!

Αθήνα- Λάρνακα και πίσω από 55€ και 45€ αντίστοιχα.
3800 θέσεις της Ολυμπιακής σας περιμένουν.
Κρατήσεις 2-9/8΄για πτήσεις 17/8-31/10

Προλάβετε!

                                                Για ρίξτε μια ματιά και στις υπόλοιπες προσφορές ...

Νέα προσφορά Αθήνα - Σόφια

Η Ολυμπιακή ξαναχτύπησε με προσφορά για Αθήνα-Σόφια και πίσω!
Κρατήσεις από 2-31/8, ταξίδια 2/8-30/9.
Τιμές από 79€ κ 59€ ανά διαδρομή αντίστοιχα.

                                                   Δείτε και τις υπόλοιπες ενεργές προσφορές

Αεροπορικές εταιρείες: επιστροφή στις παλιές καλές μέρες?

επιστροφή στις παλιές καλές μέρες?
Θυμάστε πώς ήταν να πετάει κάποιος με αεροπορική εταιρεία πριν από μερικά χρόνια? Τι περιποίηση, τι άνεση! Το ταξίδι ήταν από μόνο του ένας προορισμός. Ιδιαίτερα με κάποιες αεροπορικές εταιρείες όπως ήταν η Swissair... Α! Παλιές καλές εποχές... Μετά άρχισε ο πόλεμος των low cost: σταμάτησαν τα ζεστά γεύματα, συρρικνώθηκαν οι θέσεις, άρχισαν να υπενοικιάζουν αεροπλάνα και προσωπικό, μετά κάποιοι σταμάτησαν τελείως τα γεύματα, σταμάτησαν τα μαξιλάρια, οι κουβέρτες, οι εφημερίδες κοκ. Πολλά λέγονται και για την ασφάλεια των πτήσεων αλλά δε νομίζω ότι έφτασαν μέχρι εκεί.
Γι’ αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα η είδηση ότι η αεροπορική εταιρεία bmi άρχισε να προσφέρει φρεσκοψημένα κέικ στις πτήσεις της, ακόμα και για τους επιβάτες της οικονομικής! Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους της εταιρείας, οι φέτες από Victoria sponge, lemon drizzle και  carrot cake που προσφέρονται στις πτήσεις , είχαν μεγάλη ανταπόκριση. Μάλιστα, οι επιβάτες φαίνονται να εκτιμούν τόσο την κίνηση αυτή,  ώστε η εταιρεία σκέφτεται να επαναφέρει και τα ζεστά γεύματα στις ευρωπαικές πτήσεις!
Μήπως τώρα που πολλές αεροπορικές επέστρεψαν στην κερδοφορία ήρθε ο καιρός να αρχίσουν να σκέφτονται λίγο και την ποιότητα? Λέτε να ζήσουμε να το δούμε κι αυτό? Πάντως κάτι μου λέει, ότι δεν θα βγουν χαμένοι.

Μέχρι ν' αλλάξουν οι καιροί, εσείς μην ξεχνάτε τις προσφορές & τους διαγωνισμούς μας! Οι σελίδες ανανεώνονται καθημερινά!

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Έξυπνα δώρα για εκείνους που μας φιλοξενούν

δώρα για τους οικοδεσπότες μας!
Με κάλεσαν φίλοι στο εξοχικό τους, τι δώρο να τους πάρω? Μια ερώτηση που φαίνεται να μας απασχολεί συχνά. Ιδιαίτερα φέτος που απ’ ότι φαίνεται η κρίση μας έκανε να θυμηθούμε τα εξοχικά μας αλλά και να δεχθούμε τις προσκλήσεις φίλων και συγγενών για να περάσουμε μερικές μέρες στα δικά τους εξοχικά. 

Για να είμαι ειλικρινής, εμένα αυτή η εξέλιξη νομίζω ότι μου αρέσει. Είναι μάλλον ένα δώρο για να μας θυμίσει πράγματα που είχαμε ξεχάσει: την ομορφιά των απλών πραγμάτων, την εκτίμηση της καλής παρέας, τον τρόπο να μοιραζόμαστε, ξεχασμένες παραδόσεις, λιγότερο τουριστικούς – και γι’ αυτό ίσως – ακόμα αυθεντικούς τόπους.

Μέχρι εδώ όλα καλά, το ερώτημα όμως παραμένει: τι δώρο να πάρω στους φίλους που θα με φιλοξενήσουν? Γιατί έστω και κάτι μικρό θα πρέπει να το πάρω, έτσι δεν είναι? Δεν είναι απλά θέμα ευγένειας, χαρίζουμε κάτι για να πούμε «ευχαριστώ», για να δείξουμε ότι εκτιμάμε τη χειρονομία τους και ότι θέλουμε κι εμείς να προσφέρουμε ευχαρίστηση. Εντάξει, θα τους κάνουμε κάποιο τραπέζι εκεί κλπ όμως κάτι που θα τους μείνει είναι πάντα πιο ενδιαφέρον.

Για κάποιο λόγο, έχει επικρατήσει να παίρνουμε « κάτι για το σπίτι». Κάπως έτσι έχει φτιάξει η μητέρα μου την προίκα μου από τραπεζομάντηλα και έχει γεμίσει κάθε γωνιά του σπιτιού με διακοσμητικά. Δε λέω,  έτσι δεν θα αγοράσω τραπεζομάντηλα για την υπόλοιπη ζωή μου , οπότε χρήσιμα είναι κι αυτά, αλλά γιατί να μην είμαστε λίγο πιο πρωτότυποι? Πλέον υπάρχουν πολλά πράγματα για να προσφέρουμε. Πρωτότυπα, ιδιαίτερα, έξυπνα και χρήσιμα δώρα που θα τα εκτιμήσουν αυτοί  που θα τα λάβουν και θα χαρούμε κι εμείς που θα τα προσφέρουμε, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μια περιουσία. 
Δείτε, λοιπόν, εδώ μερικές ιδέες:
  • Δώρα εμπειρίας: μασάζ, περιποιήσεις σώματος και μαλλιών αλλά και rafting, trekking, ιππασία, kart ή απλά μια δωροεπιταγή  για να διαλέξουν μόνοι τους. Ειδικά με τη δωροεπιταγή δεν έχετε να ανησυχείτε και για το τι ακριβώς να διαλέξετε!
  • T-shirt:  πάντα χρήσιμα και πρακτικά, όσα και να έχει κανείς. Τυπώστε ένα πρωτότυπο σχέδιο στο αγαπημένο τους χρώμα και χαρίστε το! Σημαντικό πλεονέκτημα – είναι ελαφριά και δεν σπάνε στη μεταφορά!
  • Δώρα με ιδιαίτερο νόημα: διαλέξτε ένα απλό αντικείμενο όπως ένα πρωτότυπο ρολόι, αγχολυτικές μπάλεςκορνίζα, πυξίδα αλλά κάντε το ξεχωριστό τυπώνοντας ένα πρωτότυπο/ αστείο μήνυμα όπως: «κουράγιο, μια 1 εβδομάδα είναι θα περάσει», «τι τραβάς κι εσύ», «για να βρίσκεις την κοντινότερη έξοδο», «βραβείο για την καλύτερη φιλοξενία»,  ή απλά τυπώστε την ημερομηνία όπως κάναμε και στο σχολείο!
  • Βιβλία: απλό, κλασικό αλλά πάντα καλοδεχούμενο δώρο για όσους διαβάζουν. Διαλέξτε κάτι που έχετε διαβάσει και το προτείνετε, τον αγαπημένο τους συγγραφέα ή ακόμα και κάτι που ξέρετε ότι πάντα ήθελαν να διαβάσουν αλλά δεν έβρισκαν το χρόνο.
  • Βαλίτσες και τσαντάκια: κλασικό, χρήσιμο και συμβολικό. Στις μέρες μας μπορεί να είναι και νεανικό και οικονομικό. Για ιδέες Κάντε Click Εδώ
  • Επιτραπέζια παιχνίδια: πάντα είναι μια καλή λύση και επιπλέον απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Δε χρειάζεται να πάρετε άλλο δώρο στον καθένα.
  • Θαλασσινά παιχνίδια & αξεσουάρ: πετσέτες, πρωτότυπα καπέλα, καρεκλάκια, καλάμι ψαρέματος, φορητό ψυγειάκι, παιχνίδια κοκ
  • Χόμπι: αν ξέρετε ότι έχουν ένα συγκεκριμένο χόμπι, έχετε λύσει το πρόβλημα σας. Διάβασμα, ψάρεμα, κηπουρική, μουσική, γράψιμο, φουσκωτό τάβλι, γυμναστική κ.α.

Ε, αν δεν σας αρέσει καμία απ’ τις ιδέες μου, υπάρχει πάντα και η λύση «κάτι για το σπίτι». Ακόμα κι έτσι όμως, τυπώστε ένα πρωτότυπο μήνυμα ή γράψτε μια έξυπνη κάρτα για να κάνετε το δώρο σας ξεχωριστό.
Καλό μήνα και «καλά μπάνια»!

                                                   Πριν τις διακοπές σας, δείτε και τα "χρήσιμα & ενδιαφέροντα", μπορεί κάτι να σας χρειαστεί!