Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Οι πιο περίεργες σοκολάτες του κόσμου!

περίεργες σοκολάτες
Αν και το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι άκρως ταξιδιωτικό, ωστόσο, νομίζω ότι δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι οι γεύσεις είναι πάντα μέρος ενός ταξιδιού. Επιπλέον, έχω μανία με τη σοκολάτα, οπότε δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην μοιραστώ μαζί σας την συλλογή με τις πιο περίεργες γεύσεις σοκολάτας! Νομίζω ότι σε κάποιους τρέχουν ήδη τα σάλια...
Όλη η ιστορία ξεκίνησε απ’ το γεγονός ότι η παγκόσμια κατανάλωση της σοκολάτας έχει αυξηθεί περίπου κατά 11% την τελευταία 10ετία, με τζίρους που ξεπερνούν τα 90δις $, οπότε κάποιοι ανήσυχοι  ζαχαροπλάστες έβαλαν τους σκούφους τους, σήκωσαν τα μανίκια τους, πήραν τους πλάστες τους ανά χείρας και βάλθηκαν να ανακαλύψουν νέες γεύσεις σοκολάτας!
Ιδού λοιπόν μερικοί πειρασμοί για να ψάξετε στο επόμενο ταξίδι σας:
σούσι σοκολάτας
Dubais Camel Milk - ανακαλύφθηκε απ’ το προσωπικό του σείχη και είναι σπάνια σοκολάτα κυρίως λόγω του ότι το γάλα που παράγουν οι καμήλες είναι μάλλον δυσεύρετο. Διατίθεται μόνο στο Ντουμπάι.
Barcelonas Pop Rocks – με νιφάδες απ΄το περίφημο αλάτι Maldon sea salt, υπόσχονται δυνατές γευστικές εκρήξεις. Διαθέσιμες σε Βαρκελώνη, Τόκυο, Μαδρίτη και  Νέα Υόρκη, στα καταστήματα όπου πωλούνται τα γλυκίσματα του διάσημου Balaguer.

Madison – με αποξηραμένα μανιτάρια και 2 είδη σοκολάτας, σας περιμένουν σε επιλεγμένα καταστήματα της Αμερικής.
Gouda cheese – σωστά καταλάβατε με τυρί Γκούντα! Το περίεργο είναι ότι η σοκολάτα αυτή φτιάχτηκε από Γιαπωνέζους!
σοκολατένια μακαρόνια
Belgiums Havana Tobacco - με φύλλα καπνού βουτηγμένα σε κονιάκ και ρούμι για να θυμίζουν ακριβά πούρα. Θα τις βρείτε μόνο σε καλά εστιατόρια σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και σε ειδικά καταστήματα στο Βέλγιο. Απαγορεύονται ρητά στην Αμερική.
Μερικές ακόμα ευφάνταστες «μαύρες κυρίες» είναι η αυστριακή με φυστίκια και κέτσαπ, με Αγγούρι και Βότκα στο Λος Άντζελες, με αψέντι στη Νέα Υόρκη, με κόκκινο λάχανο στην Κορέα, με μοσχοκάρυδο, μελάσα και κομμάτια bagle στην Αμερική.


Και αν δεν σας φαίνονται αυτά αρκετά περίεργα για να τα ψάξετε, τι θα λέγατε για οδοντόκρεμα με γεύση σοκολάτας? Υπάρχουν ακόμα μακαρόνια και σούσι  με γεύση σοκολάτας  και για όσους προτιμάνε την υγρή μορφή της υπάρχει και μπύρα και κρασί σοκολάτας. Για τους πιο απαιτητικούς, ωστόσο, θα πρότεινα ένα φόρεμα από σοκολάτα! Ούτε η Lady Gaga δεν το έχει τολμήσει αυτό νομίζω. Λέτε να φοβάται μήπως λιώσει?


σοκολατένιο φόρεμα