Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Έρχεται το Google Hotel Finder


Google Hotel Finder map search

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Google  δεν θα μπορούσε να αφήσει μια αγορά τόσο μεγάλη ,όπως είναι η ταξιδιωτική, ανεκμετάλλευτη. Έτσι πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε δοκιμαστικά – για την ώρα μόνο στην Αμερική – το Google Hotel Finder.
Απ’ ότι διαβάζουμε θα είναι μια «προχωρημένη» μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων. Με δυνατότητες όπως
  • επιλογή αποτελεσμάτων μόνο για την  συγκεκριμένη περιοχή που μας ενδιαφέρει, μέσω ενός χάρτη της πόλης/ περιοχής που θέλουμε
  •  εμφάνιση αποτελεσμάτων με βάση την αξιολόγηση από άλλους χρήστες,
  • μέσα στα όρια τιμής και ημερομηνιών που έχουμε θέσει
φαίνεται έτσι  να ενσωματώνει λειτουργίες απ’ το google maps,  το google search  αλλά και μεγάλα ταξιδιωτικά site.
Google Hotel Finder search results
Ενδιαφέρουσα καινοτομία είναι το ότι τα αποτελέσματα, τις κριτικές και τις φωτογραφίες μας τα δίνει όλα στη σειρά, χωρίς να αναγκαστούμε να ανοιγοκλείνουμε παράθυρα και ως συνήθως να χανόμαστε στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μας αρέσει το ότι  μας εμφανίζει και τυχόν προσφορές που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς και η σύγκριση της τιμής που δίνει το ξενοδοχείο σε σχέση με πέρυσι.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δυνατότητα κρατήσεων μέσω του Google Hotel Finder,  μπορείτε όμως πάντα να ολοκληρώσετε την έρευνά σας και να κάνετε τις κρατήσεις μέσω άλλων δικτύων όπως είναι το Hotels Combined.
Για την ώρα, όπως είπαμε, μπορείτε να ψάξετε ξενοδοχεία μόνο στην Αμερική, περιμένουμε όμως εναγωνίως  την εφαρμογή και σε άλλα μέρη του κόσμου και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.