Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Οι «Κρυφές» χρεώσεις των αεροπορικών

χρεώσεις αεροπορικών (photo: examiner.com)
Σε έρευνα που διεξήγαγε αμερικανική (βέβαια) εταιρεία, η Delta Airlines ψηφίστηκε ως η πιο μισητή αμερικανική αεροπορική εταιρεία!  Ο λόγος? Η επιβολή πολλών κρυφών  έξτρα χρεώσεων στους επιβάτες της.  Και βέβαια θα μου πείτε όλες οι εταιρείες επιβάλλουν πια έξτρα χρεώσεις αλλά φαίνεται ότι η Delta  το έχει αναγάγει σε τέχνη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πέρυσι  έβγαλε τα διπλά από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία από fees (περίπου 952 εκ. $).
Και αν είστε λίγο περίεργοι και, παρεπιμπτόντως, θέλετε να είστε προετοιμασμένοι για το επόμενο ταξίδι σας, δείτε μερικές χρεώσεις - κρυφές ή μη - που μπορεί να σας χτυπήσουν την πόρτα:
ü  Χρεώσεις αποσκευών:  2η απόσκευη, υπέρβαρη αποσκευή, υπερμεγέθης αποσκευή, πέρασμα αποσκευών απ’ τα curbside check-in, χειραποσκευές
ü  Κρατήσεις εισιτηρίων: τηλεφωνική κράτηση, κράτηση απ’ τα γραφεία της εταιρείας, πληρωμή με πιστωτική κάρτα
ü  Μεταφορά κατοικιδίων
ü  Εξαργύρωση μιλίων: κράτηση, αλλαγές
ü  Προεπιλογή θέσης: ανά περιπτώσεις
ü  Αλλαγή/ ακύρωση εισιτηρίου
ü  Επικύρωση θέσης τελευταίας στιγμής: ακύρωση οκ κράτησης κ αλλαγή σε άλλη πτήση ίδιας μέρας που ήταν λίστα
ü  Παροχές στην πτήση: ποτά, μαξιλάρια, χρήση TV κλπ
ü  Εκτύπωση boarding pass
ü  «Σφράγισμα» προσφοράς απ’ την ιστοσελίδα της εταιρείας κ κράτησή της για μερικές μέρες, χωρίς απαραίτητη αγορά
Και μερικά fees  πους συζητιούνται ακόμα:
Ø  Χρήση τουαλέτας (!)
Ø  Αλλαγή ονόματος (αυτό μάλλον καλό ακούγεται)
Όλες αυτές οι χρεώσεις βέβαια, ισχύουν ανά περίπτωση, ανά αεροπορική εταιρεία, ανά περιοχή κλπ.
Λοιπόν, είστε σίγουροι ότι θα πακετάρετε εκείνο το επιπλέον ζευγάρι παπούτσια?

Βέβαια, υπάρχει και η εναλλακτική να δοκιμάσετε την τύχη σας σε κάποιον απ' τους διαγωνισμούς που έχουμε συγκεντρώσει, ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα!

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Aegean προσφορές εσωτερικού

Κάποιοι από εμάς δεν έχουν φύγει ακόμα καλοκαιρινές διακοπές αλλά απ' ότι φαίνεται κάποιοι άλλοι ήδη σχεδιάζουν τις επόμενες!

"Ένας ακόμη λόγος για να ταξιδέψετε στην Ελλάδα" είναι ο τίτλος της νέας καμπάνιας της Aegean, με 120.000 θέσεις από/προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη για όλους τους ελληνικούς προορισμούς με ναύλους που ξεκινάνε από 33€.
Κρατήσεις εώς 8/8, ταξίδια 12/9-24/3 (με εξαίρεση 27-30/10/2011 & 24-28/2/2012).

                                            Περισσότερες προσφορές στις "ταξιδιωτικές προσφορές" μας, και μην ξεχνάτε τους διαγωνισμούς!

Προσφορά Air France για Marseille!

Έχετε πάει στη Μασσαλία (Marseille)? Αν όχι, με τις καινούριες πτήσεις της Air France είναι ακόμα πιο εύκολο: από 2 Οκτωβρίου, 4 φορές την εβδομάδα, απευθείας!
Το καλύτερο όμως είναι ότι η αεροπορική εταιρεία, για να προωθήσει το καινούριο αυτό δρομολόγιο, έχει ανακοινώσει προσφορά με 80€ η μετάβαση και με 159€ μετ' επιστροφής, συμπεριλαμβανομένων φόρων!

                                Περισσότερες προσφορές στις "ταξιδιωτικές προσφορές" μας, και μην ξεχνάτε τους διαγωνισμούς!

This is my Athens



Μας άρεσε ιδιαίτερα η πρωτοβουλία This is my Athens των κατοίκων της Αθήνας σε συνεργασία με  την Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ). Κυρίως επειδή μέσα απ' αυτήν φαίνεται ότι οι κάτοικοι αυτής της πολύπαθης πόλης και ευαισθητοποιημένοι είναι, και φαντασία έχουν, και όρεξη να προσφέρουν. Πιο πολύ όμως μας άρεσε γιατί τέτοιες ενέργειες μας βοηθάνε να θυμόμαστε ότι παρόλες τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε υπάρχουν και θετικά σημάδια.

Γιατί να μην ξεκινήσουν και άλλες πόλεις αντίστοιχες πρωτοβουλίες  ώστε να δείξουμε στους επισκέπτες μας τις πραγματικές ομορφιές αυτού του τόπου ?


Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ποδηλατική πρωτεύουσα της Ευρώπης


με ποδήλατα στην πόλη!

Πολλές φορές έχουμε ζηλέψει τους συμπατριώτες (!) μας ευρωπαίους για τη δυνατότητα τους να κινούνται στις πόλεις τους με ποδήλατο. Πολλές φορές, μάλιστα, κι εμείς οι ίδιοι πηγαίνοντας ένα ταξίδι αφήσαμε κατά μέρος τις γόβες και βάλαμε τα αθλητικά μας για να νοικιάσουμε ένα ποδήλατο. Σκηνές απείρου κάλους .....
Ποια είναι όμως η «ποδηλατική πρωτεύουσα της Ευρώπης»? Αυτό βάλθηκαν να βρουν οι αρμόδιοι, εστιάζοντας στα ποδήλατα που υπάρχουν στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Και βέβαια δε μιλάμε για τα ιδιόκτητα ποδήλατα, αλλά για εκείνα που έχει ο καθένας δυνατότητα να ενοικιάσει  μέσω ενός απλού συστήματος, σε πολλά σημεία της πόλης. Τα στοιχεία, λοιπόν, λένε τα εξής: το Βερολίνο είναι σε μια απ’ τις πρώτες θέσεις με 2.000 ποδήλατα, τα οποία διανέμονται σε 80 σημεία της πόλης, ακολουθούμενο από την «ανερχόμενη» Βιέννη, η οποία καταγράφει 1.000 ποδήλατα σε 60 σημεία. Πολύ κοντά είναι και η Κοπεγχάγη η οποία έχει 1.000 ποδήλατα σε 110 σταντ. Παρ'όλ'αυτά, οι Βρυξέλλες προηγούνται στην κατάταξη με 2.500 ποδήλατα σε  180 σημεία, για να τις προσπεράσει κι αυτές το Λονδίνο με 5.000 ποδήλατα σε 315 σταθμούς. Ο νικητής? Το ρομαντικό Παρίσι με 20.000 ποδήλατα σε 1.200 σημεία!
Τι γίνεται όμως με το Άμστερνταμ που στο μυαλό όλων μας είναι ο βασιλιάς του ποδηλάτου? Δεν υπάρχουν μεγάλες εταιρείες ενοικίασης εκεί, αλλά τα στατιστικά λένε ότι το 38% των μετακινήσεων στην πόλη γίνεται με τα 700.000 ποδήλατα που υπάρχουν! Και αν ενθουσιαστήκατε, σημειώστε κι αυτό: 100.000 απ’ αυτά κλέβονται κάθε χρόνο, ενώ 25.000 καταλήγουν στα κανάλια! Προφανώς το να πουλάς ποδήλατα στο Άμστερνταμ είναι σίγουρη επένδυση...
Πόσα ποδήλατα να υπάρχουν άραγε στην Αθήνα?

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Φθηνότερα τηλέφωνα και στα ταξίδια!

Για όλους εσάς που ταξιδεύετε συχνά και ξοδεύετε μια περιουσία σε κινητά, ίσως η καρτοκινητή MySims2Go να είναι η λύση. Με αγγλικό νούμερο που επιτρέπει δωρεάν εισερχόμενες κλήσεις στην Ελλάδα και σε άλλους 100 προορισμούς και με πολύ χαμηλές χρεώσεις σε όλους τους διεθνείς προορισμούς, η εταιρεία υπόσχεται οικονομία έως και 80% !
Και για να μην παρεξηγηθώ, είναι κάτι που δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, οπότε δεν μπορώ να σας πω κάτι με βεβαιότητα, αλλά φαίνεται πολλά υποσχόμενη υπηρεσία. Οπότε αν ο μηνιαίος λογαριασμός του κινητού σας είναι φουσκωμένος λόγω roaming μπορεί να αξίζει να το ψάξετε...

Προσφορά Aegean για Κύπρο

Μήπως ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε την Κύπρο? Η Aegean προσφέρει τώρα εισιτήρια Αθήνα/ Θεσσαλονίκη για Λάρνακα μόνο με 45-55 ευρώ ανά διαδρομή!
Κρατήσεις μέχρι 29/7, πτήσεις 17/8 – 31/10.
Προλάβετε!

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Εταιρεία κρουαζιέρας δίνει μέχρι 6.000 $ για να συστήσετε φίλους σας!

συστήστε φίλους κ κερδίστε!
Η εταιρεία κρουαζιέρων Crystal Cruises αποφάσισε να ταράξει τα νερά με ένα καινούριο πρόγραμμα marketing. Κάθε παλιός πελάτης που θα συστήσει φίλους του οι οποίοι τελικά θα προχωρήσουν σε κράτηση πακέτου κρουαζιέρας για το 2011 και για το πρώτο τρίμηνο του 2012 μπορεί να κερδίσει 1.000 – 2.000$ ανά κράτηση, με όριο τα 6.000$ ανά άτομο!
Δηλαδή αν έχετε ταξιδέψει παλιότερα με την Crystal Cruises  και έχετε 3 φίλους που σκέφτονται να ταξιδέψουν, τους συστήνετε και αυτόματα κερδίζετε έως 6.000$ μετρητά!
Τι κρίμα που ούτε έχω ταξιδέψει μαζί τους ούτε ξέρω κάποιον που να ετοιμάζεται L

Προσφορά Olympic Air

Συνεχίστε τις καλοκαιρινές διακοπές! Η Ολυμπιακή έβγαλε ακόμα μια προσφορά: 3.000 θέσεις από Αθήνα για Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Σάμο, Ζάκυνθο και Λήμνο. Από 67€ το «πήγαινε» και από 48€ η επιστροφή.
Κρατήσεις εως 28 Ιουλίου, ταξίδι 1-31 Αυγούστου.
Περισσότερες πληροφορίες – κρατήσεις στο site της εταιρείας

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Island Wars - ψηφίστε και κερδίστε!

ψηφίστε το αγαπημένο σας νησί και κερδίστε!
H Hellenic Seaways διεξάγει διαγωνισμό για το αγαπημένο μας νησί, χαρίζοντας στους νικητές εισιτήρια VIP και 500€ μετρητά!
Μέχρι 1/8, λοιπόν, ψηφίστε το αγαπημένο σας νησί και κερδίστε εισιτήρια - 2 άτομα κ αυτοκίνητο - για ταξίδι σε οποιοδήποτε προορισμό του εσωτερικού της επιλογής σας, μέχρι 31/10!

Συμμετοχές εδώ
                                                                                    
Περισσότεροι διαγωνισμοί στη σελίδα μας με τους διαγωνισμούς 

Οι πιο περίεργες αποσκευές

οι πιο περίεργες αποσκευές
Σε προηγούμενο post σας έχω αναφέρει μερικές ιδέες ως προς το τι να πάρετε μαζί σας στις διακοπές. Θέλετε μήπως  να δείτε τι παίρνουν οι άλλοι ?
Σύμφωνα με  έρευνα, λοιπόν, που έγινε από αεροπορικές εταιρείες ως προς το τι μεταφέρουν οι επιβάτες, μία κυρία εμφανίστηκε με μια ταραντούλα κρυμμένη στο παλτό της ενώ κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να «περάσουν» μια σακούλα μαχαιροπήρουνα, κλεμμένα από προηγούμενη πτήση της ίδιας εταιρείας (!). Πώς θα σας φαινόταν μια σακούλα άμμο και ένα βάζο θάλασσα ως αναμνηστικό απ’ την παραλία  που γνωριστήκατε με το ταίρι σας? Στην κορυφή της λίστας, ωστόσο βρίσκονται μια μηχανή αυτοκινήτου και ... μια νεκρή αγελάδα!
Όλ' αυτά βέβαια όχι σε ελληνικά αεροδρόμια. Αν έχετε κι εσείς παρόμοιες ιδέες και θέλετε να βάλετε και την Ελλάδα στη λίστα, είστε ελεύθεροι να δοκιμάσετε...

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τελευταία μέρα για την προσφορά της Aegean!

Αν δεν το έχετε ήδη δει, σας θυμίζω ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την "last minute" προσφορά της Aegean airlines για Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι.
Από 79€ για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο.
Πληροφορίες στο site της εταιρείας.

Στο ιδιωτικό νήσι του Richard Branson!

το Makepeace island του Branson
Αν ακόμα δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε διακοπές σας έχω μια ιδέα! Τι θα λέγατε για το Makepeace Island το ιδιωτικό νησί του Richard Branson? Το νησί έχει σχήμα καρδιάς (!) και βρίσκεται  στην περιοχή Noosa  της Αυστραλίας.
Ο Branson συνήθιζε να κάνει τα πάρτυ του εκεί, οπότε μπορείτε άνετα να καλέσετε τους φίλους σας για τη γιορτή σας ή τον άγιο Βαλεντίνο ας πούμε... Το νησί μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 22 άτομα σε ένα κεντρικό κτίριο με 4 υπνοδωμάτιο και σε 3 μικρότερες βίλες.  Όσο για το τι θα κάνετε εκεί, ε φαντάζομαι ανάμεσα στην πισίνα-λίμνη και το spa, το γιγαντιαίο μπαρ, την αίθουσα με το μπιλιάρδο, τους περιπάτους, την «ιστιοπλοία» με τα Hobie cat, τα κανό, το τέννις, τα μπάνια στις απίστευτες παραλίες και το υπαίθριο σινεμά κάτι θα βρείτε να περάσετε την ώρα σας.

διακοπές σε ιδιωτικό νησί!

Όσο για το κόστος?  7900 $ το βράδυ αν είστε μέχρι 8 άτομα και 14990$ για 20-22 άτομα. Αν το νήσι είναι κλεισμένο για τις ημερομηνίες που θέλετε μη στεχανωριέστε, ο κύριος Branson διαθέτει κ άλλο στα British Virgin islands!

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Διαγωνισμός για ονοματοδοσία πλοίου απ’ την Norwegian Cruise Line!

Αν έχετε φαντασία και σας αρέσουν οι κρουαζιέρες, αυτή είναι η ευκαιρία σας να γίνετε «νονός» σε ένα απ’τα 2 πλοία που ναυπηγεί η Norwegian Cruise Lines. Σύμφωνα με την εταιρεία τα πλοία αυτά θα εκπροσωπούν μια ευκαιρία για τους επιβάτες για έναν τρόπο απόδρασης απ’ την καθημερινότητα, τη δουλειά, το σχολείο και το άγχος.
Το πρώτο συνθετικό του ονόματος θα είναι υποχρεωτικά “Norwegian όσο για το δεύτερο αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Ο διαγωνισμός λήγει στις 14 Αυγούστου και μπορείτε να συμμετάσχετε όσες φορές θέλετε.
Οι νικητές θα κερδίσουν ένα ταξίδι για 2 για τον προορισμό της τελετής βαπτίσματος των πλοίων, η οποία δεν έχει αποφασισθεί ακόμα.
Για συμμετοχή μπείτε εδώ.
(δείτε και περισσότερους διαγωνισμούς σε εξέλιξη στη σελίδα μας με τους διαγωνισμούς)
Καλή επιτυχία!

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κερδίστε δωρεάν ταξίδια!

Ψάχνοντας λίγο για ευκαιρίες για οικονομικές διακοπές ανακάλυψα ότι υπάρχουν αρκετοί διαγωνισμοί αυτό το διάστημα που δίνουν δώρο στους νικητές διάφορα ταξίδια ή ευκαιρίες για δωρεάν διακοπές. Ξεκίνησα έτσι να τους μαζεύω σε μια σελίδα ώστε να μπορώ να τους μοιραστώ μαζί σας.

Κάποιοι ζητούν μόνο τα βασικά σας στοιχεία, ενώ καποιοι άλλοι ζητούν να συμμετάσχετε με κάποιο κείμενο κλπ. Τι λέτε αισθάνεστε αρκετά τυχεροί?

Δείτε τη σελίδα με τους ενεργούς διαγωνισμούς και αποφασίστε εσείς σε ποιούς θέλετε να συμμετάσχετε.

Καλή επιτυχία!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

11 απλοί τρόποι για να αποφύγουμε τα περιττά κιλά των διακοπών

Ό,τι και να λέμε όλοι το αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο: γυρνάμε απ΄τις διακοπές έχοντας πάρει 2-3 (καμιά φορά κ περισσότερα) κιλάκια. Μάλιστα έρευνα του πανεπιστημίου Columbia σε 13.000 άτομα που ταξίδευαν για επαγγελματικούς λόγους, απέδειξε ότι μετά από ένα χρόνο η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων αυτών είχε αυξημένο δείκτη λίπους. Φανταστείτε τι γίνεται στις διακοπές που έχουμε και πιο πολύ ελεύθερο χρόνο...
Ας δούμε λοιπόν τι συμβουλεύουν «οι ειδικοί» για να ευχαριστηθούμε τις διακοπές μας, χωρίς δίαιτες αλλά και χωρίς να πάρουμε εκείνα τα κιλά που ιδρώσαμε για να χάσουμε όλο το χειμώνα:
  1. διατηρήστε όποια καλή συνήθεια έχετε αποκτήσει (έλεγχος λιπαρών, μικρά – συχνά γεύματα, φρέσκα τρόφιμα κλπ). Ψάξτε, είμαι σίγουρη ότι κάτι θα βρείτε!
  2. διατηρείστε τα 3 βασικά γεύματα και τα 2 ενδιάμεσα. Έτσι αποφεύγετε το τσιμπολόγημα που συνήθως περιλαμβάνει «ανούσιες» θερμίδες χωρίς να χορταίνει.
  3. ασκηθείτε. Πισίνα, θάλασσα, ρακέτες, γυμναστήριο ξενοδοχείου, χορός κοκ προσφέρονται για ευχάριστο κάψιμο θερμίδων. Επωφεληθείτε!
  4. διαλέξτε έναν προορισμό όπου προσφέρονται  μαθήματα απ’ το αγαπημένο σας άθλημα. Έτσι θα διασκεδάσετε, θα βελτιωθείτε και θα παραμείνετε αδύνατοι. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που προσφέρουν μαθήματα yoga, surf, golf, χορού κλπ. Και πριν μου πείτε ότι προτιμάτε τα video games, σκεφθείτε τις αιθέριες υπάρξεις  που πιθανόν θα γνωρίσετε!
  5. προτιμήστε τροφές που σας αρέσουν. Όλοι θέλουμε να δοκιμάσουμε τα εξωτικά και τα περίεργα των διακοπών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φάμε και ολόκληρη μερίδα από αυτά. Δοκιμάστε πρώτα λίγο και φάτε το μόνο αν πραγματικά σας αρέσει!
  6. προσπαθείστε να μην τρώτε κάθε μέρα πολύ λιπαρά κ τηγανητά φαγητά. Αν αισθανθείτε ότι κάποια μέρα το παρακάνατε, την άλλη μέρα ασκηθείτε περισσότερο και φάτε πιο υγιεινά.
  7. πιείτε και μη αλκοολούχα ποτά. Βοηθάνε στην ενυδάτωση, δροσίζουν περισσότερο, δεν δημιουργούν κατακρατήσεις  ενώ καλύπτουν την αίσθηση για ποτό. Επιπλέον θα είστε καλύτερα την άλλη μέρα! Θυμηθείτε ότι τα cocktail  συνήθως έχουν περισσότερες θερμίδες απ΄τα απλά ποτά, για να μην προσθέσω και τον παράγοντα κόστος...
  8. αποφύγετε τις περιττές σαντιγές, καραμέλες, σιρόπια κλπ στους καφέδες σας. Προσθέτουν πολλές θερμίδες και μετρημένη απόλαυση. Γιατί να μην «φυλάξετε» αυτές τις θερμίδες για να φάτε ένα κανονικό γλυκό ή παγωτό αργότερα?
  9. φάτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Σε σαλάτες, σε χυμούς, σκέτα. Δροσίζουν, χορταίνουν, ενυδατώνουν και δεν παχαίνουν. Δοκιμάστε φρούτα που δεν τρώτε συχνά, έτσι για την αίσθηση του εξωτικού και του διαφορετικού!
  10. τρώτε αργά. Επιτέλους απολαύστε το φαγητό σας! Στο κάτω-κάτω είστε διακοπές, η μόνη ίσως περίοδος της ζωής σας που δεν πρέπει να φάτε «στο πόδι» ή «ένα γρήγορο γεύμα». Έτσι και ο εγκέφαλος θα προφτάσει να «αποκωδικοποιήσει» τις ποσότητες τροφής που λαμβάνετε και θα αισθανθείτε χορτασμένοι με μικρότερες ποσότητες!
  11. βάλτε το φαγητό σας σε πιάτο. Δε λέω το τσίμπημα έχει πολλή πλάκα, αλλά αν το καλοσκεφτείτε το να βάλετε τα διάφορα μεζεδάκια σας σε πιάτο είναι πολύ μικρή θυσία προκειμένου να αποφύγετε τις ατέλειωτες δίαιτες μετά. Έτσι, ασυναίσθητα, ελέγχετε τι και πόσο τρώτε!
Πάνω απ’ όλα όμως χαλαρώστε και απολαύστε τις διακοπές σας. Βγάλτε την έννοια της δίαιτας απ’ το μυαλό σας. Απλά μην περάσετε στο άλλο άκρο. Όταν αποφασίσετε να φάτε κάτι που έχει περισσότερα λιπαρά ευχαριστηθείτε το! Οι ενοχές δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν και σίγουρα δεν προσθέτουν στην απόλαυση...

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σεμινάρια μαγειρικής και στις διακοπές!

Φαίνεται ότι τα σεμινάρια στις διακοπές είναι μία τάση που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Απόδειξη ότι ακόμα και οι μεγάλες εταιρείες που κάνουν κρουαζιέρες πρόσθεσαν μαθήματα μαγειρικής για τους επιβάτες τους!
Αν λοιπόν έχετε προγραμματίσει μια κρουαζιέρα για φέτος και σκέφτεστε ότι μπορεί και να βαρεθείτε, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να συνδυάσετε  το τερπνόν μετά του ωφελίμου, μαθαίνοντας να φτιάχνετε μια νέα σπεσιαλιτέ υπό τις οδηγίες  εκλεκτών chef!  Κάποιες εταιρείες προσφέρουν μαθήματα και γευσιγνωσία gourmet πιάτων εν πλω,  ενώ κάποιες άλλες συνδυάζουν εκδρομές σε γραφικά χωριά με μαθήματα μαγειρικής από ντόπιους.
Ότι και να διαλέξετε, είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε!

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οι διακοπές των ονείρων μας!

το barrier reef στην Αυστραλία
Ενδιαφέρον έχει η έρευνα που δημοσίευσε το αμερικάνικο περιοδικό Virtuoso Life, σύμφωνα με την οποία απ’ όλες τις χώρες του πλανήτη η Αυστραλία είναι η χώρα την οποία ονειρεύονται να επισκεφθούν οι περισσότεροι αναγνώστες του!
 Απ’ τις ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία είναι στη 2η θέση και η Ελλάδα στην 5η! Όσο αφορά στις νησιώτικες αποδράσεις τα ελληνικά νησιά έρχονται πρώτα στα όνειρα των επίδοξων ταξιδιωτών, κερδίζοντας «παραδοσιακούς» προορισμούς όπως η Hawai, το Bali κ.α.
κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο!
Και στις κρουαζιέρες όμως, η περίηγηση της Μεσογείου κερδίζει τις καρδιές των περισσότερων, αφήνοντας 2η την κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο! Στις διακοπές περιπέτειας πρώτα έρχονται τα σαφάρι, ενώ στον οινικό τουρισμό σταθερή αξία παραμένει η Τοσκάνη.
Στις πιο ρομαντικές αποδράσεις, εκτός απ’ το Παρίσι που κατέχει σταθερά την πρώτη θέση, 2η έρχεται η Βενετία ενώ 3η η δική μας Σαντορίνη, αφήνοντας 4η την Ρώμη!
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διακοπές εμπειρίας, στις οποίες ψηφίστικε 1η εμπειρία διακοπών τα μαθήματα μαγειρικής, 2η η εξερεύνηση αρχαιολογικών χώρων, 3η το «προσκύνημα» σε ιστορικά μνημεία, 4η τα σεμινάρια φωτογραφίας και 5η η εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Τέλος στα ταξίδια που αποτελούν «εμπειρία ζωής» 1η θέση στα όνειρα των αναγνωστών του περιοδικού έχει μια κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο (παρόλο που στις κρουαζιέρες είχε τη 2η θέση), αφήνοντας πίσω εμπειρίες όπως η ενοικίαση ενός ιδιωτικού νησιού ή ένα ταξίδι στο διάστημα!
η Σαντορίνη ανάμεσα στους πιο ρομαντικούς προορισμούς
Πληροφοριακά το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγνωστών του περιοδικού ανήκει στις ηλικίες μεταξύ 35-65, ενώ έχει ετήσιο εισόδημα πάνω από 150000$.
Λοιπόν, ποιες είναι οι διακοπές των δικών σας ονείρων? Μην ξεχνάτε όλα από ένα όνειρο ξεκινάνε...
ταξίδι στο διάστημα!

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Μια ζωή σε αεροπλάνα!

μια ζωή σε αεροπλάνα!
Έχετε δει την ταινία “Up in the Air” με τον George Clooney? Ε, κάπως έτσι φαίνεται ότι ζει ένας πωλητής αυτοκινήτων απ’ την Αμερική, ο οποίος έγινε ο πρώτος «πλατινένιος» frequent traveler  της United Airlines! Τι σημαίνει αυτό? Ότι έχει ταξιδέψει 10.000.000 μίλια με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ο Tom Stucker , όπως ονομάζεται ο εν λόγω κύριος,  σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αεροπορικής εταιρείας  έχει πετάξει σε 5.962 πτήσεις, μεταξύ των οποίων έχει κάνει ταξίδια και στις 50 πολιτείες τις Αμερικής, 200 ταξίδια μετ’ επιστροφής στην Αυστραλία και 30 ταξίδια μετ’ επιστροφής στην Ασία! Μια φορά μάλιστα πέρασε 5 συνεχόμενες μέρες στον αέρα, ζώντας πρακτικά μόνο με τα αεροπορικά μενού!
Ποια ήταν η ανταμοιβή του για όλες αυτές τις ατέλειωτες ώρες πτήσεων? Του άνοιξαν σαμπάνια στο αεροπλάνο, μια ομάδα με υψηλά ιστάμενους της εταιρείας τον περίμεναν στην άφιξη και έδωσαν το όνομα του σε ένα αεροπλάνο! Φαντάζομαι ωστόσο ότι με τόσα μίλια θα κάνει τουλάχιστον τον γύρο του κόσμου αλλά αναρωτιέμαι πόσο δελεαστικό να του φαίνεται κάτι τέτοιο...
Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, οι πιο δημιουργικές ιδέες του έρχονται στα 40.000 πόδια.
Μήπως να το δοκιμάσω?

Νέα καλοκαιρινή προσφορά απ' την Aegean!

Όσοι σκοπεύετε να πάτε διακοπές τον Αύγουστο και δεν έχετε βγάλει ακόμα εισιτήρια, μην χάσετε αυτή την ευκαιρία! Κάντε κρατήσεις με την Aegean Airlines μέχρι το Σάββατο 16/7 για ταξίδια 1-31/8, από/προς 6 προορισμούς του εσωτερικού (Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο,Κω, Σητεία) και από Θεσσαλονίκη για Κέρκυρα και πληρώστε μόνο 49-69 € (συμπεριλαβάνονται φόροι)!
Κρατήσεις/πληροφορίες στο site της εταιρείας.
Λέτε η κρίση να ρίξει επιτέλους τις τιμές?

Προσφορές Ολυμπιακής μέχρι τον Οκτώβριο!

30.000 θέσεις σε τιμές προσφοράς περιμένουν όσους θέλουν να ταξιδέψουν από/προς Αθήνα για προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου. Οι τιμές κυμαίνονται από 38€ έως 59€. Κρατήσεις 13-23 Ιουλίου.
Περισσότερες πληροφορίες στο site της Olympic air.
Σπέυσατε!

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αρχαιολογικός χώρος κηρύχθηκε ολόκληρο το νησί της Σύμης

Σύμη: αρχαιολογικός χώρος ολόκληρο το νησί!
Αρχαιολογικός χώρος κηρύχθηκε ολόκληρο το νησί της Σύμης, καθώς και οι γύρω νησίδες, μια και στο νησί υπάρχουν 159 "χαρακτηρισμένοι" χώροι.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

«Κόκκινες» προσφορές απ’την Austrian

Αν έχετε λίγη ευελιξία στις ημερομηνίες αναχώρησης και επιστροφής σας, ψάξτε για τις «κόκκινες» τιμές της Austrian. Στο ειδικό ημερολόγιο που βρίσκεται στο site της εταιρίας, βρίσκετε τις ημερομηνίες στις οποίες ισχύουν οι προσφορές που ξεκινάνε από 150€ και φτάνουν μέχρι 200€ μετ’ επιστροφής, συμπεριλαμβανομένων φόρων για Budapest, Milan, Sofia, Vienna, Moscow, Prague.
Κρατήσεις μέχρι 30 Ιουλίου, ταξίδια από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 16 Οκτωβρίου.

Προσφορές Aegean

Αν έχετε ήδη στο μυαλό σας ένα ταξίδι για το χειμώνα,  είναι ευκαιρία να κάνετε τώρα την κράτηση και να εξοικονομήσετε χρήματα.
Μέχρι τις 15/7 μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας με την Aegean για ταξίδια 1/11/11-24/3/12 (εξαιρούνται οι διακοπές των Χριστουγέννων) για πολλές πόλεις (κυρίως) της Ευρώπης. Οι τιμές κυμαίνονται από 49€ εώς 69€ ανά διαδρομή, ενώ τα εισιτήρια αλλάζουν με την ανάλογη επιβάρυνση.
Λίγος προγραμματισμός μπορεί να μας εξοικονομήσει χρήματα!

5 ιδέες για οικονομικές διακοπές

5 ιδέες για οικονομικές διακοπές
Νομίζω ότι είναι κοινή πεποίθηση ότι παρόλο που λένε ότι φέτος η τουριστική κίνηση έχει αυξητικές τάσεις, αυτές δεν είναι από Έλληνες.  Ωστόσο, οι διακοπές και η ξεκούραση είναι προνόμιο όλων μας, οπότε ας δούμε μερικούς απλούς σχετικά τρόπους για πιο οικονομικές, ίσως διαφορετικές διακοπές φέτος:
1.       Θέστε προτεραιότητες. Ο κύριος στόχος σας είναι να κάνετε μπάνια, να ξεκουραστείτε, να αλλάξετε παραστάσεις ή μήπως να γνωρίσετε τον πολιτισμό μιας περιοχής? Μήπως τελικά το ακριβό ξενοδοχείο με τα spa δεν είναι αυτό που θα προσθέσει ουσία στις διακοπές σας όπως νομίζατε μέχρι τώρα?
2.       Ρωτήστε. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, υπάρχει πολύς κόσμος, κυρίως νέοι αλλά όχι μόνο, που ταξιδεύει με πολύ low budget, χρόνια τώρα. Γιατί λοιπόν να μην μάθετε απ’ αυτούς? Ρωτήστε για τυχόν ευκαιρίες για οικονομικές – ακόμα κ δωρεάν διαμονή, όπως π.χ. με το couchsurfing – καλύτερο τρόπο μεταφοράς, μέρη ή παγίδες να αποφύγετε κλπ. Υπάρχουν αρκετά σχετικά blog, οπότε αρχίστε να σερφάρετε. Προσοχή βέβαια γιατί δεν έχουν όλοι εκεί έξω «αγαθές» προθέσεις.
3.       Βρείτε μια καλοκαιρινή δουλειά. Αν δεν έχετε ήδη απασχόληση, γιατί να μην βρείτε μια εποχιακή ώστε να κάνετε και καμία βουτιά? Και εμπειρία θα αποκτήσετε και αυτοπεποίθηση και χρόνο. Επιπλέον, κάποιες επιχειρήσεις καλύπτουν και όλα τα έξοδα διαμονής – διατροφής.
4.       Γίνετε εθελοντής σε κάποια οργάνωση. Αν έχετε οικολογικές ή κοινωνικές ανησυχίες, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να βοηθήσετε, αλλάζοντας παραστάσεις και γνωρίζοντας νέο κόσμο με αντίστοιχα ενδιαφέροντα. Οι περισσότερες οργανώσεις καλύπτουν μέρος της διαμονής σας και μπορείτε να συμμετάσχετε για περιορισμένο διάστημα, ώστε να μη χρειάζετε να λείψετε για καιρό απ’ την εργασία σας.
5.       Ανταλλάξτε το σπίτι σας. Στην Ελλάδα δεν είμαστε ακόμα τόσο άνετοι μ’ αυτή την τακτική οπότε καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς κάποιων από εμάς στο να παραχωρήσουμε το σπίτι μας, έστω το εξοχικό σε κάποιον ξένο. Γιατί όμως να μην το κάνουμε με φίλους και φίλους φίλων? Για παράδειγμα τους παραχωρούμε το σπίτι μας στην Αθήνα και μας παραχωρούν το σπίτι τους στην Πορτογαλία ή παραχωρούμε το εξοχικό μας στη θάλασσα και μας παραχωρούν το εξοχικό τους στο βουνό.
Αν έχετε άλλες ιδέες, μοιραστείτε τις μαζί μας! Ας γίνει αυτή η κρίση αιτία να σκεφτούμε δημιουργικές λύσεις.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Αεροπορικές πτήσεις με μαγειρικό λάδι!

αεροπορικές πτήσεις με μαγειρικό λάδι!
Η KLM είναι η πρώτη εταιρεία που πραγματοποίησε εμπορική πτήση χρησιμοποιώντας χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια (βιοκηροζίνη). Η πτήση πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου από ένα Boeing 737-800, μεταξύ Amsterdam - Paris,το οποίο μετέφερε 171 επιβάτες. Περισσότερες πτήσεις με το ίδιο καύσιμο έχουν προγραμματιστεί από Σεπτέμβρη, ενώ η εταιρεία Thomson  ετοιμάζεται να ακολουθήσει τα ίδια βήματα, έχοντας ανακοινώσει την πρώτη της πτήση με βιοκαύσιμα για τις 28 Ιουλίου, μεταξύ Birmingham Palma.
Υπολογίζεται ότι η χρήση βιοκαυσίμων μπορεί να μειώσει τις εκμπομπές άνθρακα μέχρι και 80%. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών ωστόσο, το κόστος των βιοκαυσίμων, τουλάχιστον για την ώρα, είναι πολύ υψηλό.
Παρόλο που η χρήση τέτοιων ουσιών βοηθάει τις εκάστοτε εταιρείες αλλά και χώρες στη μείωση των εκμπομπών αερίων καθώς και στην «Εμπορία Ρύπων» σύμφωνα με το αντίστοιχο σύστημα, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αντιρρήσεις  λόγω της υποκατάστασης καλλιεργειών απαραίτητων για την επιβίωση φτωχότερων – κυρίως – λαών με αυτές των βιοκαυσίμων (π.χ. φοινικέλαιο), προκαλώντας ταυτόχρονα άνοδο στις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων. Οι διαμαρτυρίες αυτές έχουν στρέψει τις εταιρείες να αναζητούν άλλες πρώτες ύλες όπως τα σκουπίδια ή τα φύκια.
Ελπίζω αυτό να σημαίνει ότι θα απαλλαγούμε σύντομα από τους επίναυλους καυσίμων αλλά μάλλον αυτά είναι ... όνειρα θερινής νυκτός.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ευκαιρίες διακοπών λόγω κρίσης?

Δείτε αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο απ’το click@life. Λέτε να υπάρχουν όντως ευκαιρίες για φθηνές διακοπές λόγω κρίσης?  Ή μήπως τελικά ισχύει αυτό που μου είπε ένας φίλος  «οι ευκαιρίες είναι γι’ αυτούς που έχουν λεφτά»? Πάντως οι περισσότεροι άνθρωποι που έχω ρωτήσει μέχρι στιγμής θα πάνε είτε στα πατρικά τους, είτε σε φίλους. Αρκετοί μάλιστα σκέφτονται να μην πάνε πουθενά, αφού ακόμα και διαμονή δωρεάν να έχουν εξασφαλίσει οι τιμές των ακτοπλοϊκών κ της βενζίνης καθιστούν το κόστος απαγορευτικό.
Για να το ξανασκεφτούμε όμως. Μήπως να φύγουμε έστω και για λίγο να γεμίσουμε μπαταρίες? Μήπως να φάμε μόνοι μας ό,τι μας έχει μείνει πριν βρουν τρόπο να μας τα φάνε κι αυτά? Άντε γιατί από Σεπτέμβρη ποιος ξέρει τι μας περιμένει...

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τέλος στις ουρές των αεροδρομίων?

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει ένα νέο σύστημα με το οποίο οι επιβάτες θα μπορούν να περνάνε πιο γρήγορα απ’ τις ουρές στα αεροδρόμια.  Σύμφωνα με τους ειδικούς το νέο αυτό σύστημα θα μπορεί να εντοπίζει και τυχόν νέας μορφής απειλές και όχι απλά τα μεταλλικά αντικείμενα που κυρίως ψάχνουν τα υπάρχοντα , αφού κυρίως βασίζεται στο διαχωρισμό των ατόμων σε  «επικίνδυνα» ή μη.  Έτσι απ’ τη μια θα υπάρχουν οι «γνωστοί» επιβάτες, οι οποίοι θα έχουν δώσει εκ των προτέρων τα στοιχεία τους στις αρχές , για να καταχωρηθούν σε μια βάση δεδομένων δίνοντας  τους έτσι τη δυνατότητα να περάσουν έναν απλό έλεγχο και απ’ την άλλη θα είναι οι επιβάτες «αυξημένου κινδύνου» οι οποίοι θα υφίστανται επιπλέον ψάξιμο.
τέλος στις ουρές των αεροδρομίων?
Και αν ήδη σκέφτεστε να συμμετάσχετε για να γλυτώσετε μερικές ώρες απ’ τη ζωή σας, μη βιάζεστε, η συμμετοχή στο πρόγραμμα – όταν αυτό θα είναι έτοιμο για εμπορική χρήση – θα είναι επί πληρωμή, αγνώστου για την ώρα ποσού.
Ένα έχω να σχολιάσω μόνο: όταν ψάχνουν τρόπους να μας επιβάλλουν χρεώσεις η φαντασία και η εφευρετικότητα τους είναι αξεπέραστη!

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Δείτε από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού!

δείτε από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού!
Ναι, σωστά καταλάβατε, αναφέρομαι στον αυθεντικό «Τιτανικό»!  Ένα γραφείο στην Αμερική οργανώνει καταδύσεις με ειδικό υποβρύχιο που μπορεί να φτάσει στα 12.500 πόδια (περίπου 3800 μέτρα) που βρίσκεται το ναυάγιο. Το μίνι υποβρύχιο, που χωράει μόλις 2 άτομα και έναν πιλότο, είναι εξοπλισμένο με ιδιαίτερα δυνατά εξωτερικά φώτα ώστε να μπορούν να διακρίνουν οι επιβάτες σημεία όπως οι άγκυρες, οι προπέλες και οι σκάλες του Τιτανικού, καθώς επίσης και κάποια προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, όπως παπούτσια και τσάντες (μη ρωτήσετε πώς έχουν διατηρηθεί, δεν ξέρω).
το υποβρύχιο του Akademik Keldysh
Το πρόγραμμα, μετά την άφιξη στο St Johns του Newfoundland , περιλαμβάνει  άφιξη στο χώρο του ναυαγίου με το εξερευνητικό πλοίο RV Akademik Keldysh καθώς και σχετικές διαλέξεις και δραστηριότητες. Η συνολική διάρκεια είναι 13 μέρες ενώ η κατάδυση διαρκεί 11-12 ώρες. Όσο για το κόστος, τι θα λέγατε για 60.000 δολάρια?

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Οι καλύτερες κινηματογραφικές παραλίες

Devil's Beach, Fiji

Phi Phi Leh, Ταϋλάνδη
Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από εμάς αναστενάζουμε από καημό κάθε φορά που βλέπουμε την «παραλία» με τον DiCaprio. Κάποιοι (ή πιο σωστά κάποιες) λόγω του DiCaprio αλλά κάποιοι άλλοι λόγω της παραλίας αυτής καθεαυτής. Έψαχνα λοιπόν για άλλες διάσημες, λόγω ταινιών, παραλίες και βρήκα αρκετά  ενδιαφέροντα άρθρα από μεγάλα ταξιδιωτικά site και blog του εξωτερικού σχετικά με τις καλύτερες παραλίες που «έπαιξαν» σε κινηματογραφικές ταινίες. Ιδού οι καλύτερες 4:

Petit Tabac, St. Vincent and the Grenadines
 ·         Phi Phi Leh, Ταϋλάνδη – "Η Παραλία" (2000)
·         Petit Tabac, St. Vincent and the Grenadines – "Οι πειρατές της Καραϊβικής"- η κατάρα του μαύρου μαργαριταριού» (2003)
·         Καστάνη, Σκόπελος (!!) – “Mamma mia” (2008)
·         Devils Beach (παραλία του διαβόλου?), Nanuya Levu Island (Turtle Island), Fiji – “Γαλάζια λίμνη" (1980)
Ετοιμάσατε βαλίτσες?

Καστάνη, Σκόπελος