Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οι διακοπές των ονείρων μας!

το barrier reef στην Αυστραλία
Ενδιαφέρον έχει η έρευνα που δημοσίευσε το αμερικάνικο περιοδικό Virtuoso Life, σύμφωνα με την οποία απ’ όλες τις χώρες του πλανήτη η Αυστραλία είναι η χώρα την οποία ονειρεύονται να επισκεφθούν οι περισσότεροι αναγνώστες του!
 Απ’ τις ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία είναι στη 2η θέση και η Ελλάδα στην 5η! Όσο αφορά στις νησιώτικες αποδράσεις τα ελληνικά νησιά έρχονται πρώτα στα όνειρα των επίδοξων ταξιδιωτών, κερδίζοντας «παραδοσιακούς» προορισμούς όπως η Hawai, το Bali κ.α.
κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο!
Και στις κρουαζιέρες όμως, η περίηγηση της Μεσογείου κερδίζει τις καρδιές των περισσότερων, αφήνοντας 2η την κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο! Στις διακοπές περιπέτειας πρώτα έρχονται τα σαφάρι, ενώ στον οινικό τουρισμό σταθερή αξία παραμένει η Τοσκάνη.
Στις πιο ρομαντικές αποδράσεις, εκτός απ’ το Παρίσι που κατέχει σταθερά την πρώτη θέση, 2η έρχεται η Βενετία ενώ 3η η δική μας Σαντορίνη, αφήνοντας 4η την Ρώμη!
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διακοπές εμπειρίας, στις οποίες ψηφίστικε 1η εμπειρία διακοπών τα μαθήματα μαγειρικής, 2η η εξερεύνηση αρχαιολογικών χώρων, 3η το «προσκύνημα» σε ιστορικά μνημεία, 4η τα σεμινάρια φωτογραφίας και 5η η εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Τέλος στα ταξίδια που αποτελούν «εμπειρία ζωής» 1η θέση στα όνειρα των αναγνωστών του περιοδικού έχει μια κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο (παρόλο που στις κρουαζιέρες είχε τη 2η θέση), αφήνοντας πίσω εμπειρίες όπως η ενοικίαση ενός ιδιωτικού νησιού ή ένα ταξίδι στο διάστημα!
η Σαντορίνη ανάμεσα στους πιο ρομαντικούς προορισμούς
Πληροφοριακά το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγνωστών του περιοδικού ανήκει στις ηλικίες μεταξύ 35-65, ενώ έχει ετήσιο εισόδημα πάνω από 150000$.
Λοιπόν, ποιες είναι οι διακοπές των δικών σας ονείρων? Μην ξεχνάτε όλα από ένα όνειρο ξεκινάνε...
ταξίδι στο διάστημα!