Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τέλος στις ουρές των αεροδρομίων?

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει ένα νέο σύστημα με το οποίο οι επιβάτες θα μπορούν να περνάνε πιο γρήγορα απ’ τις ουρές στα αεροδρόμια.  Σύμφωνα με τους ειδικούς το νέο αυτό σύστημα θα μπορεί να εντοπίζει και τυχόν νέας μορφής απειλές και όχι απλά τα μεταλλικά αντικείμενα που κυρίως ψάχνουν τα υπάρχοντα , αφού κυρίως βασίζεται στο διαχωρισμό των ατόμων σε  «επικίνδυνα» ή μη.  Έτσι απ’ τη μια θα υπάρχουν οι «γνωστοί» επιβάτες, οι οποίοι θα έχουν δώσει εκ των προτέρων τα στοιχεία τους στις αρχές , για να καταχωρηθούν σε μια βάση δεδομένων δίνοντας  τους έτσι τη δυνατότητα να περάσουν έναν απλό έλεγχο και απ’ την άλλη θα είναι οι επιβάτες «αυξημένου κινδύνου» οι οποίοι θα υφίστανται επιπλέον ψάξιμο.
τέλος στις ουρές των αεροδρομίων?
Και αν ήδη σκέφτεστε να συμμετάσχετε για να γλυτώσετε μερικές ώρες απ’ τη ζωή σας, μη βιάζεστε, η συμμετοχή στο πρόγραμμα – όταν αυτό θα είναι έτοιμο για εμπορική χρήση – θα είναι επί πληρωμή, αγνώστου για την ώρα ποσού.
Ένα έχω να σχολιάσω μόνο: όταν ψάχνουν τρόπους να μας επιβάλλουν χρεώσεις η φαντασία και η εφευρετικότητα τους είναι αξεπέραστη!