Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται η Fastjet, η νέα αεροπορική του Στέλιου Χατζηιωάννου?

έρχεται η καινούρια αεροπορική του Sir Stelios?
Ο ιδρυτής της Easyjet φαίνεται να ετοιμάζεται να ιδρύσει καινούρια αεροπορική εταιρεία με το όνομα Fastjet. Απ’ ότι φαίνεται δεν είναι ακόμα απόλυτα ξεκάθαρο αν πρόκειται για low-cost εταιρεία, στα χνάρια της Easyjet ή για κάτι διαφορετικό, ενδιαφέρον έχει όμως το γεγονός ότι ο sir Στέλιος και η οικογένειά του κατέχουν ακόμη το 38% της Easyjet. Έτσι,  λοιπόν, η παρούσα διοίκηση της εταιρείας ετοιμάζει τα κοστούμια της για δικαστήρια –σε περίπτωση που παραβιαστεί, όπως λέει,  η συμφωνία που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης και του Χατζηιωάννου.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ηλεκτρονικά βιβλία και στο κρεββάτι!

ηλεκτρονικά βιβλία και στα ξενοδοχεία!
Η αλυσίδα ξενοδοχείων Jurys Inn  ανακοίνωσε ότι εισάγει ηλεκτρονικά βιβλία για να βοηθήσοει τους πελάτες της να χαλαρώσουν πριν τον ύπνο! Με την υπηρεσία αυτή – που είναι ακόμα υπό δοκιμή σε ορισμένα μόνο ξενοδοχεία – η εταιρεία θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέγουν μια σύντομη ιστορία μέσα από μια ποικιλία ηλεκτρονικών βιβλίων για να διαβάσουν πριν κοιμηθούν.
Ο στόχος, όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι, είναι να δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες των ξενοδοχείων να διαβάσουν μια δημοφιλή, γνωστή, σύντομη ιστορία, αντί να αναγκάζονται να κουβαλάνε ένα ολόκληρο βιβλίο απ’ το οποίο θα διαβάσουν μόλις λίγες σελίδες. Επίσης, θα τους δίνεται η δυνατότητα να «κατεβάσουν» και βιβλία τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει να διαβάζουν απ΄το σπίτι αλλά ξέχασαν ή δεν ήθελαν να φέρουν μαζί τους!
Σύμφωνα με έρευνες, το διάβασμα μειώνει το άγχος κατά 68%, οπότε δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες των ξενοδοχείων να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν καλύτερα. Με την προσθήκη αυτή, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ευελπιστούν να αυξήσουν τους δείκτες ικανοποίησης των πελατών τους και αντίστοιχα το ποσοστό των πιστών επισκεπτών τους, ενώ ταυτόχρονα θα τους γλυτώσουν από έξτρα βάρος.
Μας αρέσουν πολύ τέτοιες ιδέες. Μόνη μου απορία είναι αν μπορούμε να πάρουμε το e-reader και μέχρι την πισίνα  ή αν προσφέρεται για χρήση αποκλειστικά στο δωμάτιο. Αν το δοκιμάσει κανένας πριν από μένα, παρακαλώ πολύ να με ενημερώσει...

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αεροπορικές εταιρείες: δωρεάν παροχές για τους business class

δωρεάν παροχές απ' τις αεροπορικές εταιρείες?
φωτο: travelagencyguide.blogspot.com
Απο τη μια βλέπουμε έξτρα χρεώσεις – κρυφές ή φανερές – στις αεροπορικές και από την άλλη τώρα βλέπουμε παροχή δωρεάν υπηρεσιών και προιόντων, στους business και  first class  επιβάτες φυσικά.
Οι δωρεάν πυτζάμες, λοιπόν, η ασύρματη σύνδεση, οι δωρεάν παρακολουθήσεις αγώνων κοκ θα  είναι τα «πολεμοφόδια» σ’ αυτό τον αγώνα μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών με έπαθλο τους περισσότερους και τους πιο «πιστούς» πελάτες των ακριβών θέσεων. Έτσι η American Airlines σέρνει το χορό με πυτζάμες, παντόφλες και μαξιλάρια για τους επιβάτες στις πτήσεις Αμερική-Λονδίνο, με προοπτική να δώσει κι άλλες προσφορές απ’ τον Οκτώβριο. Η Alaska Airlines  με τη σειρά της έδωσε δωρεάν ασύρματο internet για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο καθώς και για όσους ενοικιάζουν υπηρεσίες ψυγαγωγίας εν πτήση. Τέλος η Virgin America δίνει δωρεάν live παρακολούθηση διάφορων αγώνων μέσω των συστημάτων ψυχαγωγίας που έχει εγκατεστημένα στα καθίσματα των επιβατών.
Για να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι ευρωπαικές και οι ασιατικές εταιρείες ...

προσφορές απ' την Qatar Airways

100 προορισμοί με σημαντικές εκπτώσεις σε οικονομική και business class!
Κρατήσεις μέχρι 15 Οκτωβρίου, ταξίδια μέχρι 30 Νοεμβρίου

Πληροφορίες στη σελίδα της εταιρείας

                                                                                    Μην ξεχνάτε και τις υπόλοιπες προσφορές μας

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αεροσυνοδοί παίρνουν μαθήματα Kung Fu!


οι αεροσυνοδοί της Hong Kong airlines μαθαίνουν Kung Fu
φωτο: terminalu.com

Η αεροπορική εταιρεία Ηong Κong Airlines αποφάσισε να προσθέσει μαθήματα “Wing Chun” – μιας μορφής Kung Fu – στην υποχρεωτική εκπαίδευση των αεροσυνοδών της!
Σύμφωνα με την εκπαιδεύτρια, το Wing Chun είναι μια μορφή αυτοάμυνας, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για κλειστούς χώρους, γεγονός που την κάνει ιδανική για αντιμετώπιση περιστατικών στα 30.000 πόδια.
Οι υπεύθυνοι της αεροπορικής κατέληξαν σ’ αυτή την απόφαση επειδή, όπως υποστηρίζουν, σύμφωνα με τα στοιχεία τους οι αεροσυνοδοί τους αντιμετωπίζουν περίπου 3 «ενοχλητικά» περιστατικά την εβδομάδα.
Οπότε, όσοι ασχολείστε με πολεμικές τέχνες, μπορείτε πλέον να το βάλετε και στο βιογραφικό σας. Δεν ξέρετε ποτέ....

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Λίμνη Πλαστήρα εκτός εποχής

Λίμνη Πλαστήρα εκτός εποχής
Είχα ξεχάσει πόσο όμορφο είναι να μπορείς να φύγεις όταν δεν φεύγουν όλοι οι άλλοι. Το να μην γίνεται χαμός από κόσμο γύρω σου και να μην βλέπεις ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι και καταιδρωμένοι να τα προφτάσουν όλα.
Λίμνη Πλαστήρα λοιπόν για ένα Σαββατοκύριακο – μια και άδεια τέλος – τέλη Σεπτεμβρίου. Ελάχιστος κόσμος, μια και ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι χειμερινές αποδράσεις, πολύ φιλικοί άνθρωποι, πολύ καλή εξυπηρέτηση και βέβαια τιμές που σε άλλες εποχές ούτε που τις φαντάζεσαι.
Οι ευχάριστες εκπλήξεις:
  • ξενοδοχείο Αιολίδες
    Απόσταση: τελικά δεν είναι τόσο μακριά απ’ την Αθήνα! 3.45', με τη βοήθεια των κοριτσιών απ’το ξενοδοχείο Αιολίδες στο οποίο μείναμε, παρόλο που ταξιδέψαμε βράδυ
  • Διαμονή: το ξενοδοχείο ήταν φανταστικό! Πολύ καλή τοποθεσία (Καλύβια Πεζούλας). Αν και δεν θα είστε μέσα στο δάσος, βρίσκεστε κοντά στην όχθη, τις ταβέρνες, τις δραστηριότητες και αρκετά χωριά. Όμορφα και άνετα δωμάτια, αλλά πάνω απ’ όλα εξαιρετική εξυπηρέτηση. Το συστήνω ανεπιφύλακτα και απ’όσα είδα στη γύρω περιοχή μάλλον είναι καλύτερο από πολλά ακριβότερα.
  • Το καλαθάκι με το πρωινό στις Αιολίδες!
    φωτο: Α. Κάλκος
    Πρωινό: σερβίρεται στο δωμάτιο, μέσα σε ένα μοσχομυριστό καλάθι του πικ νικ και ενώ μπορεί να μην είναι το μπουφέ πρωινό όπου θα γεμίσετε 2 κ 3 φορές το πιάτο σας, είναι τόσο όμορφο το σερβίρισμα του, που -πιστέψτε με -θα σας φτιάξει τη μέρα!

    Αξιοθέατα:
    • ο καταρράκτης στο Ανθοχώρι
      φωτο: Α. Κάλκος
       ο καταρράκτης στο Ανθοχώρι - φανταστική διαδρομή, αν και ανηφορική κ με αρκετά σκαλιά, την οποία με χιόνια δεν μπορεί να τη δει κανείς και δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι με κόσμο. Ώρα για διαλογισμό, άσκηση και φόρτισμα μπαταριών.




    το σήμαντρο στη μονή Πελεκητής
    φωτο:Α. Κάλκος


    • Η μονή Πελεκητής. Απ' τα πιο όμορφα και κατανυκτικά μοναστήρια που έχω δει. Έρχεσαι σε επαφή με άλλες δυνάμεις και άλλες εποχές, απολαμβάνοντας μια πανέμορφη θέα.


      • η θέα απ' το παρατηρητήριο
        φωτο: Α. Κάλκος
         το παρατηρητήριο στο δρόμο πριν το φράγμα. Μη φοβηθείτε την παράκαμψη, η θέα είναι ασύλληπτη!





      Καφές -φαγητό -ποτό:

      ο κυρ Παντελής στην "καλή καρδιά"
      φωτο: Α. Κάλκος

      
      • το καφέ-παντοπωλείο «η καλή καρδιά» στην Κερασιά: ο κυρ Παντελής και ο γιος του, θα καθίσουν μαζί σας για να ανταλλάξετε νέα και αναμνήσεις, γύρω από ένα καφεδάκι, ένα τσιπουράκι, ένα γλυκάκι. Η δε θέα απ΄τον αυλόγυρο της διπλανής εκκλησίας είναι φανταστική.

        • το καφέ-μπαρ «Άμπια» στα Καλύβια Πεζούλας: μπορεί κατά τ' άλλα να μην είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά μας άρεσε που πήγαμε για μπυρίτσα μετά το φαγητό και μας έφερε τυράκια-σαλαμάκια-τσιπς για να «μην την πιούμε ξεροσφύρι».
        • μερακλίδικο καφεδάκι σε κρασοπότηρο!
          φωτο: Α. Κάλκος
          η ταβέρνα «το τσαρδάκι» μετά το Λαμπερό: όσο κι αν πεινάτε, κρατηθείτε! Φανταστικό φαγητό, απ΄τις πιο ωραίες γεύσεις που έχω φάει εδώ και χρόνια νομίζω. Απίστευτα ευγενικοί και καλόκαρδοι άνθρωποι, παρόλο που είχαν μόλις σερβίρει τη μισή Καρδίτσα και ήταν εμφανώς εξουθενωμένοι! Χίλια μπράβο, γιατί μας θύμισαν μια ξεχασμένη Ελλάδα, αυτή της ποιότητας, της αυθεντικότητας και της ανθρωπιάς. Οι άνθρωποι δεν ήταν απλά ευγενικοί ήταν ο πραγματικός τους εαυτός, επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξης, που σέβονται τα λεφτά που τους δίνεις. Το τέλειο κλείσιμο σε ένα πανέμορφο Σαββατοκύριακο! Λυπάμαι μόνο που φάγαμε τόσο πολύ που δεν δοκίμασα τον κορμό τους...
        Οι δυσάρεστες εκπλήξεις:
        • Ο βοτανικός κήπος ήταν κλειστός και ακόμα αναρωτιέμαι γιατί
        • ποδήλατα λίμνης στη λίμνη Πλαστήρα
          φωτο: Α. Κάλκος
          πολλές δραστηριότητες, όπως το ποδήλατο λίμνης και η τοξοβολία, που ήθελα τόσο να κάνω ήταν κλειστές, προφανώς λόγω ελάχιστου κόσμου. Ευτυχώς μπορείτε πάντα να κάνετε πεζοπορίες, σκοποβολή και να νοικιάσετε κανονικό ποδήλατο.
        • η έλλειψη αρκετών φαγητών λόγω έλλειψης τουριστών: η μια ταβέρνα δεν έφτιαχνε πίτες, η άλλη δεν είχε φτιάξει αρκετό κοντοσούβλι ή συκώτι ή δεν έφτιαχνε βραστά κολοκύθια. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν φάγαμε άσχημα αλλά αισθανόσουν ότι ήθελες κάτι παραπάνω. Με εξαίρεση βέβαια « το Τσαρδάκι» που μας αποζημίωσε για όλα.
        • τα σκουπίδια: τα μαγαζιά και οι χώροι γενικά ήταν πεντακάθαροι και λαμπεροί. Όπου όμως ήταν μέρος που σύχναζαν ζευγαράκια, οικογένειες κ δεν ξέρω τι άλλο, έβλεπες παντού αποτσίγαρα, κουτιά από τσιγάρα, ποτήρια από φραπέδες, τενεκεδάκια από αναψυκτικά. Πολλά σημεία της όχθης, τα περισσότερα - πανέμορφα κατά τ’ άλλα - παρατηρητήρια κατά μήκος του δρόμου, ήταν λες και είχε πάρει κάποιος τον κάδο των σκουπιδιών και τον είχε αδειάσει εκεί. Πόσα πια να μαζέψει κ ο δήμος. Ας μάθουμε επιτέλους να πετάμε τα σκουπίδια μας στο καλάθι των αχρήστων΄και ας μεγαλώσουμε και την επόμενη γενιά με λίγη ευαισθησία. Έλεος!

        Εν κατακλείδι: Κι αν γκρίνιαξα λίγο παραπάνω, είναι ένα ταξίδι που το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Θα σας δώσει δυνάμεις για να αντέξετε πολλές απ' τις δυσκολίες που έρχονται. Θα με θυμηθείτε...
          Λίμνη Πλαστήρα- βάλτε την στο πρόγραμμα
          φωτο: Α. Κάλκος


        Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

        Προπληρωμένη κάρτα απ’ την Ryanair

        προπληρωμένη κάρτα απ'την Ryanair
        Η Ryanair πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά και βγάζει τη δική της προπληρωμένη κάρτα. Όποιος επιβάτης χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη κάρτα για να κρατήσει θέσεις με την εταιρεία θα εξαιρείται απ’ τα τέλη που χρεώνονται για τη χρήση όλων των άλλων καρτών. Για την ώρα, οι μόνοι που δεν πληρώνουν είναι οι χρήστες προπληρωμένων Mastercard, ενώ όλοι οι υπόλοιποι χρεώνονται με 6 λίρες ανά άτομο, ανά πτήση.
        Και ενώ η αεροπορική ισχυρίζεται ότι στόχος της είναι να μειώσει το τελικό ποσό που πληρώνει ο επιβάτης, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι απ’ τον Απρίλιο, οι χρήστες της συγκεκριμένης κάρτας θα χρεώνονται με 50 πένες για κάθε συναλλαγή και έως και 4 λίρες για αναλήψεις μετρητών.
        Όταν ο αλτρουισμός είναι τρόπος ζωής ........

        Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

        Ολυμπιακή – προσφορά για 80.000 θέσεις

        Πτήσεις εσωτερικού από/προς Αθήνα, από 58/38€ αντίστοιχα
        Πτήσεις εξωτερικού από/προς αθήνα από 50/49€ αντίστοιχα
        Κρατήσεις: 15-22/9/2011
        Πτήσεις: 1/10-15/12/2011
                                                                                    Δείτε και άλλες προσφορές εδώ

        Aegean – 60.000 θέσεις διαθέσιμες

        Από/προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη για όλους τους προορισμούς του εσωτερικού.
        Κρατήσεις: έως 19/9/2011
        Πτήσεις: 28/9-22/12/2011
        Τιμές από 39/59€
        Περισσότερες πληροφορίες στο site της εταιρείας.
                                                                                                          Δείτε και άλλες προσφορές εδώ

        Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

        Χάσατε τη βαλίτσα σας?

        χάσατε τη βαλίτσα σας?
        Πολλοί λίγοι από εμάς, νομίζω, μπορούν να υπερηφανεύονται ότι δεν έχουν χάσει τη βαλίτσα τους σε κάποιο αεροπορικό ταξίδι. Όσοι όμως το έχουν πάθει, γνωρίζουν καλά ότι μπορεί να περάσουν μέρες χωρίς να έχουν κανένα νέο απ’ την αεροπορική εταιρεία, ενώ οι διακοπές ή το επαγγελματικό τους ταξίδι «τρέχει». Δυστυχώς τα συστήματα εντοπισμού των εταιρειών δεν είναι πάντα ενημερωμένα- πολύ περισσότερο δε αν δεν έχει σωστή δήλωση απώλειας.
        Το ευχάριστο νέο είναι ότι το  Amadeus, ένα απ’ τα μεγαλύτερα σύστημα κρατήσεων, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι επιβάτες να ενημερώνονται για την θέση της αποσκευής τους, μέσω των ειδικών μηχανισμών ανίχνευσης. Το ενδιαφέρον απ’ τις αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να είναι μεγάλο, δεδομένου ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία χάνονται περίπου 29, 4 εκ. αποσκευές το χρόνο, ποσό που μεταφράζεται σε περίπου 3 εκ δολλάρια σε αποζημιώσεις.
        Μέχρι όμως να γίνουν όλα αυτά τα θαυμαστά, σε περίπτωση που χάσετε τη βαλίτσα σας, θυμηθείτε ότι πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσετε την απώλεια της στο αντίστοιχο κιόσκι της αεροπορικής εταιρείας, αμέσως μόλις το συνειδητοποιήσετε, και σίγουρα πριν φύγετε απ’ το αεροδρόμιο. Εκεί θα συμπληρώσετε μια φόρμα απωλείας και θα σας δώσουν έναν αριθμό (PIR number) με τον οποίο θα μπορείτε να ζητάτε την αποσκευή σας. Επιπλέον, με αυτόν τον αριθμό, μπορείτε να βλέπετε και το http://www.worldtracer.aero/filedsp/at.htm για πιθανές ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση της αίτησής σας.

        Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

        Απoφασίστηκαν τα ονόματα για τα καινούρια κρουαζιερόπλοια της NCL


        μακέτα του Norwegian Breakaway
        Θυμάστε που λέγαμε να «βαφτίσετε» 2 απ’τα πλοία της Norwegian Cruise Line Ships για να κερδίσετε ένα ταξίδι μέχρι το μέρος που θα γίνουν τα «βαφτίσια»? Ε, λοιπόν, τα ονόματα επιλέχθηκαν. Το ένα πλοίο θα ονομαστεί Norwegian Breakaway και το άλλο Norwegian Gataway. Ο ένας νικητής του διαγωνισμού είναι απ’ την Αμερική και ο άλλος απ’ τη Βιέννη. Τα πλοία θα σαλπάρουν για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2013 και του 2014 αντίστοιχα, οπότε και θα βαφτιστούν στο γνωστό, χλιδάτο κλίμα που απαιτεί η περίσταση. Μένει να μάθουμε το πού, μόνο…

        Yacht – τροπικό νησί!

        yacht - τροπικό νησί!
        Αν σας αρέσουν τα νησιά τόσο που δεν ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε, η βρετανική εταιρεία Yacht Island Deigns σας έχει τη λύση: ένα yacht-τροπικό νησί! Ταξιδεύετε όπου θέλετε, αράζετε σε όποια παραλία σας αρέσει και αν έχουν γεμίσει όλες με κόσμο και δεν βρίσκετε πού να σταματήσετε, αράξτε στη μέση του πουθενά και πιείτε το κοκταίηλ σας  κάτω απ’ τους ιδιωτικούς σας φοίνικες!

        
        διακοπές με στυλ
        
        Το σκάφος θυμίζει ηφαιστειογενές νησί, με τη σουίτα των ιδιοκτητών να βρίσκεται "μέσα" στο ηφαίστειο, ενώ το κύριο κατάστρωμα περιλαμβάνει έναν "ορμίσκο" με πισίνα στην οποία καταλήγει ένας "καταρράκτης". Και επειδή αυτοί οι καλοί σχεδιαστές τα έχουν σκεφτεί όλα, το σκάφος χωράει μέχρι δέκα άτομα για να μην ξεχάσετε κι εμάς τα φιλαράκια σας. Αν πάλι μας βαρεθείτε κάπου στη διαδρομή, δεν είναι ανάγκη να μας πετάξετε στη θάλασσα, μπορείτε απλά να μας "εξορίσετε" σε ένα απ΄ τα μικρά νησάκια που συνοδεύουν το yacht!

        Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

        Ryanair - απίστετυτες προσφορές!

        
        προσφορές Ryanair
         Για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα μας, αν δεν το έχετε ήδη δει, μέχρι σήμερα το βράδυ μπορείτε να βρείτε θέσεις με τη Ryanair - για ταξίδι τον Οκτώβριο κ τις ημέρες Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη - με μόλις 9,99 λίρες!
        Για σκεφθείτε το....
        Πληροφορίες- κρατήσεις στο http://www.ryanair.com/

        Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

        Ταξιδιωτικές ευκαιρίες και προσφορές: Περιποίηση 5* σε τιμές 3*

        Astra Suites - Santorini
        Σύμφωνα με τους πελάτες του γνωστού ταξιδιωτικού οργανισμού Tripadvisor, αυτά είναι τα ξενοδοχεία τα οποία τυπικά μπορεί να ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες, οι πελάτες τους όμως πληρώνουν τιμές 3* ενώ απολαμβάνουν περιποιήσεις και προνόμια που ο ταξιδιώτης βρίσκει συνήθως μόνο στα καλά 5στερα:

        Δεν έχετε κι εσείς την επιθυμία να τα δοκιμάσετε όλα?!

        Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

        Tips : ελέγξτε αν το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας έχει ζωύφια

        Μια και όπως είδαμε σε προηγούμενο post τα ζωύφια και οι κοριοί στα δωμάτια και τα στρώματα ξενοδοχείων δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, σας έχω μερικές ιδέες για το πώς να διαπιστώσετε αν στο χώρο σας υπάρχουν τέτοιοι ανεπιθύμητοι συγκάτοικοι. Ιδού λοιπόν:
        • ψάξτε τι λένε προηγούμενοι ένοικοι για το ξενοδοχείο που θα πάτε. Προσοχή βέβαια, μια αναφορά δε σημαίνει πάντα και πρόβλημα
        • κρεμάστε τα ρούχα σας στις ντουλάπες που είναι πιο μακρυά απ’ τα κρεββάτια
        • βάλτε τις βαλίτσες σας στις ειδικές θέσεις και όχι στα κρεββάτια ή στο πάτωμα. Κατά προτίμηση καλύψτε τις με πλαστικό κάλυμμα
        • ελέγξτε το στρώμα με το μάτι αλλά και δια της αφής. Προσοχή φοράτε πάντα πλαστικά γάντια όταν το κάνετε αυτό
        • μπορείτε να βρέξετε μια πετσέτα και να περάσετε το στρώμα για να δείτε αν θα βραχεί ομοιόμορφα ή αν θα μείνουν διαφορετικά σημάδια ή στίγματα
        • ψάξτε τις γωνίες γύρω απ’ τα κρεββάτια και τα πλησιέστερα έπιπλα. Στα ζωύφια δεν αρέσει το φως οπότε τείνουν να κρύβονται στις γωνίες
        • μια λύση για τα στρώματα είναι πάντα το ειδικό προστατευτικό, αν, βέβαια, μπορείτε να κουβαλάτε ένα μαζί σας. Απομονώνει το στρώμα, τα ζωύφια δεν αναπνέουν και σταδιακά πεθαίνουν. Σημειώστε ότι υπάρχουν ειδικά καλύμματα, τα συνηθισμένα δεν κάνουν για τη συγκεκριμένη δουλειά
        • αν βρείτε ίχνη από ζωύφια, ενημερώστε αμέσως τη διεύθυνση του ξενοδοχείου και ζητήστε άλλο δωμάτιο. Αν έχετε αμφιβολίες ψάξτε για άλλο ξενοδοχείο. Θυμηθείτε ότι τα ζωύφια μεταφέρονται εύκολα, από δωμάτιο σε δωμάτιο, σε βαλίτσα, στο σπίτι σας...
        • καθαρό ή καινούριο δωμάτιο, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι δεν έχει ζωύφια
        • φεύγοντας ελέγξτε τα πράγματα και τις βαλίτσες σας
        • αν ανακαλύψετε κάποιο «ζωάκι» στη βαλίτσα σας, πλύντε την με ζεστό νερό και στεγνώστε με ζεστό αέρα για 20-30 λεπτά. Μετά καλύψτε την με πλαστική μεμβράνη.
        Και όχι δεν είμαστε υπερβολικοί, απλά είμαστε προσεχτικοί.

        Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

        Έρχεται το πιο μακρύ επιβατικό αεροπλάνο

        Boeing 747-8 Intercontinental
        Έτοιμο για πτήσεις φαίνεται ότι θα είναι στις αρχές του επόμενου έτους το Boeing 747-8 Intercontinental, το πιο μακρύ επιβατικό αεροπλάνο. Η Lufthansa θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα αρχίσει να μεταφέρει επιβάτες με αυτό, μόλις τελειώσουν και οι δοκιμαστικές πτήσεις του Νοεμβρίου . Το νέο αεροπλάνο θα είναι κατά 6 μέτρα πιο μακρύ απ’ το γνωστό 747-400 και θα φτάνει τα 76,3 μέτρα. Σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία, πρόκειται για ένα αεροπλάνο στο οποίο έχουν συντελεστεί ριζικές αλλαγές όσον αφορά το σχεδιασμό, τις μηχανές αλλά και το εσωτερικό του, το οποίο θα έχει 3 κατηγορίες θέσεων και θα μπορεί να μεταφέρει 467 επιβάτες.
        Το πλεονέκτημα του, σύμφωνα πάντα με την κατασκευάστρια εταιρεία, είναι ότι θα καταναλώνει 16% λιγότερα καύσιμα, θα εκλύει 16% αέριους ρύπους και θα κάνει 30% λιγότερο θόρυβο απ’ το προηγούμενο μοντέλο της Boeing, μεταφέροντας ωστόσο περισσότερους επιβάτες, περισσότερα εμπορεύματα και πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα αεροπλάνα της κατηγορίας του.

        Η Ρωσία σχεδιάζει ξενοδοχείο στο διάστημα!

        ξενοδοχείο στο διάστημα
        ή επιστημονική φαντασία?
        Η ρωσική εταιρεία Orbital Technologies ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει ξενοδοχείο στο διάστημα μέχρι το 2016! Το κατάλημα θα  βρίσκεται 217 μίλια απ’ τη γη και θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 7 επισκέπτες σε 4 καμπίνες  οι οποίες ναι μεν θα καταλαμβάνουν συνολικό χώρο 20 κυβικών μέτρων – πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε προηγούμενη προσπάθεια – αλλά θα έχουν «απεριόριστη» θέα μέσα από παράθυρα-φινιστρίνια. Κάθε επισκέπτης  αναμένται ότι θα πληρώνει γύρω στα 170.000$ για πέντε μέρες συν – βέβαια – 800.000$ για να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο.
        Κι αν έχετε ανησυχίες για το φαγητό, σας πληροφορώ ότι η εταιρεία σκέφτεται να προσλάβει διάσημους σεφ για να μαγειρέψουν φαγητά σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών για να τα πάρουν μαζί τους πριν φύγουν(!)
        Τώρα, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ανάλογα σχέδια, αλλά για κάθε ενδεχόμενο εσείς αρχίστε να βάζετε χρήματα στον κουμπαρά σας...

        πίτσα στο φεγγάρι!
        www.popsci.com

        Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

        Αντιμετωπίστε την κατάθλιψη μετά το τέλος των διακοπών

        κατάθλιψη στο τέλος των διακοπών?
        φωτο: Α. Κάλκος
        Μια και οι περισσότεροι έχουμε γυρίσει απ’τις διακοπές μας πια και ετοιμαζόμαστε να μπούμε σε έναν πολύ ιδιαίτερο χειμώνα που οι πιο πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε τι μας περιμένει, είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε μια μικρή κατάθλιψη. Αν νομίζατε ότι μόνο εσείς αισθάνεστε αυτό το κάτι στο στομάχι σας ή δεν έχετε καμία όρεξη να δουλέψετε ή θέλετε να γυρίσετε σπίτι και να κατεβάσετε 2 ουισκάκια για να ξεχάσετε, σας πληροφορώ ότι το συγκεκριμένο «σύνδρομο κατάθλιψης μετά τις διακοπές» έχει και επίσημο ιατρικό όνομα
        (PVDS  Post Vacations Depression Syndrome  αν σας ενδιαφέρει). Σύμφωνα με τους επιστήμονες μάλιστα, μερικές φορές μπορεί να φτάσει και στα όρια της κατάθλιψης.
        Πώς μπορούμε, λοιπόν, να αποφύγουμε αυτά τα συμπτώματα και να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη?
        1. Δωρίστε στον εαυτό σας ένα διάστημα προσαρμογής στον οικείο χώρο του σπιτιού σας, και των καθημερινών ασχολιών σας πριν μπείτε στους ξέφρενους ρυθμούς της δουλειάς
        2. Φροντίστε να κάνετε πράγματα που σας «αποσυμπιέζουν» σε καθημερινή, ή έστω συχνή, βάση. Μη θυμάστε τις ανάγκες σας μόνο στις διακοπές
        3. Προσπαθήστε να μην έχετε αφήσει εκκρεμμότητες για μετά τις διακοπές ή αν έχετε ξεμπερδεύετε μαζί τους γρήγορα
        4. Φτιάξτε τα πράγματα και το χώρο σας αμέσως μετά την επιστροφή σας, θα σας βοηθήσει να εγκλιματιστείτε πιο γρήγορα
        5. Διοργανώστε βραδιές με φίλους. Δείτε φωτογραφίες και αφηγηθείτε περιστατικά απ’ τις διακοπές. Αναβιώνει τα όμορφα αισθήματα
        6. Βγείτε έξω. Για βόλτα, για φαγητό, για ποτό, για σινεμά. Οτιδήποτε αρκεί να μην κλειστείτε στο σπίτι
        7. Φροντίστε να φύγετε κάποιο απ’ τα άμεσα Σαββατοκύριακα
        8. Τέλος αρχίστε να σχεδιάζετε την επόμενη μεγάλη απόδρασή σας. Έτσι και θα έχετε κάτι να περιμένετε αλλά και θα έχετε όλο τον χρόνο να πείσετε τον/την σύντροφο σας να σας πάει εκεί που θέλετε!


        Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

        Μεγάλες αυξήσεις στα ποσοστά επισκεπτών του Abu Dhabi

        ferrari world: one of the largest tehme parks
        in Abu Dhabi
        Κι ενώ εμείς στην Ελλάδα συνεχίζουμε να αναλύουμε το αν η αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις είναι πραγματικά δείκτης που μπορεί να μετρήσει την τουριστική κίνηση και κατά πόσο θα πρέπει να συνοδεύεται από μέτρηση και των διανυκτερεύσεων καθώς και του μέσου όρου ημερησίων εξόδων, στο Abu Dhabi χτίζουν συνέχεια ξενοδοχεία για να βάλουν τους αυξημένους επισκέπτες. Σύμφωνα με κάποιους βέβαια, τα καινούρια ξενοδοχεία  από μόνα τους είναι πόλος  έλξης για επισκέπτες.
        Απ’ ότι φαίνεται, λοιπόν, μόνο τον Ιούλιο είχαν 35% αύξηση σε διανυκτερεύσεις, με τους Αυστραλούς από μόνους τους να αυξάνονται κατά 61%! Βέβαια, οι άνθρωποι δεν έχουν κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, τους επόμενους μήνες αναμένονται να ανοίξουν μεγάλα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, θα πραγματοποιήσουν άλλη μια F1 (third F1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix)), ένα φεστιβάλ τέχνης (Abu Dhabi Art Festival), ένα διεθνές συνέδριο για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη ( World Green Tourism, Abu Dhabi) και βέβαια θα είναι ένας απ’ τους σταθμούς  του γνωστού ιστιοπλοικό αγώνα Volvo Ocean Race.
        Τώρα θα μου πείτε ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης μια και όπως έλεγε ο συγχωρεμένος ο παππούς μου « έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου», αλλά μήπως είναι καιρός να πετάξουμε αυτή την καραμέλα και να στρωθούμε στη δουλειά? Λέω εγώ τώρα...

        Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

        Οι ακριβότερες πόλεις για διαμονή σε ξενοδοχεία

        Μεγάλος διεθνής τουριστικός οργανισμός δημοσίευσε για μια ακόμα φορά τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με τις ακριβότερες πόλεις όσον αφορά στη διαμονή σε ξενοδοχεία. Η έρευνα αφορά σε διαμονή για επαγγελματικά ταξίδια οπότε μην τρομάξετε με τις παρακάτω τιμές. Παρόλαυτά θα πάρετε μια γεύση του τι σας περιμένει ακόμα και σαν απλούς τουρίστες.
        Πόλη
        Μέσος όρος διανυκτέρευσης σε $
        Moscow
        420
        Geneva
        366
        Zurich
        354
        Paris
        334
        Stockholm
        325
        Wasington
        320
        Sydney
        317
        Istanbul
        37% αύξηση *
        New York
        312
        Oslo
        312


        *Η αύξηση στην Istanbul οφείλεται και στο γεγονός ότι για λόγους ασφαλείας οι επαγγελματικοί επισκέπτες προτιμούν να μένουν σε ξενοδοχεία υψηλότερης κατηγορίας.

        Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

        Ryanair: αλλαγές εισιτηρίων ακόμα και μετά το check in!

        
        ontravel.com
        
        Φαίνεται ότι οι αεροπορικές εταιρείες ανακάλυψαν την «κότα με τα χρυσά αυγά». Αφού συνειδητοποίησαν ότι ένα τεράστιο μερίδιο των κερδών τους προέρχεται από τα διάφορα fees (αλλαγές εισιτηρίων, ακυρώσεις, αναβαθμίσεις κλπ), αποφάσισαν να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει για άλλη μια φορά. Έτσι η Ryanair σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους business travelers, ανακοίνωσε ότι επιτρέπει την αλλαγή ημερομηνίας αλλά και ονόματος των εισιτηρίων ακόμα και αφού έχει γίνει ηλεκτρονικό check in! Φυσικά με το αντίστοιχο πρόστιμο. Οι αλλαγές, έτσι, επιτρέπονται μέχρι τις 17:00 της προηγούμενης μέρας απ' την αναχώρηση.
        Κλείστε εισιτήρια άφοβα λοιπόν, ετοιμαστείτε όμως να βάλετε το χέρι στην τσέπη περισσότερες από μια φορές για αυτό το πολυπόθητο «φθηνό» εισιτήριο.

        Aegean - προσφορά για 7 προορισμούς εξωτερικού

        Από/προς Αθήνα για Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, τελ Αβίβ, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Μόσχα και από/προς Θεσσαλονίκη για Μόσχα.
        Τιμές από 69-79-89-99 €, ανάλογα τον προορισμό
        Κρατήσεις μέχρι 6/9
        Πτήσεις 1/10/2011 - 28/2/2012, εξαιρούνται 22/12/2011-8/1/2012 & 23-28/2/2012