Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ηλεκτρονικά βιβλία και στο κρεββάτι!

ηλεκτρονικά βιβλία και στα ξενοδοχεία!
Η αλυσίδα ξενοδοχείων Jurys Inn  ανακοίνωσε ότι εισάγει ηλεκτρονικά βιβλία για να βοηθήσοει τους πελάτες της να χαλαρώσουν πριν τον ύπνο! Με την υπηρεσία αυτή – που είναι ακόμα υπό δοκιμή σε ορισμένα μόνο ξενοδοχεία – η εταιρεία θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέγουν μια σύντομη ιστορία μέσα από μια ποικιλία ηλεκτρονικών βιβλίων για να διαβάσουν πριν κοιμηθούν.
Ο στόχος, όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι, είναι να δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες των ξενοδοχείων να διαβάσουν μια δημοφιλή, γνωστή, σύντομη ιστορία, αντί να αναγκάζονται να κουβαλάνε ένα ολόκληρο βιβλίο απ’ το οποίο θα διαβάσουν μόλις λίγες σελίδες. Επίσης, θα τους δίνεται η δυνατότητα να «κατεβάσουν» και βιβλία τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει να διαβάζουν απ΄το σπίτι αλλά ξέχασαν ή δεν ήθελαν να φέρουν μαζί τους!
Σύμφωνα με έρευνες, το διάβασμα μειώνει το άγχος κατά 68%, οπότε δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες των ξενοδοχείων να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν καλύτερα. Με την προσθήκη αυτή, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ευελπιστούν να αυξήσουν τους δείκτες ικανοποίησης των πελατών τους και αντίστοιχα το ποσοστό των πιστών επισκεπτών τους, ενώ ταυτόχρονα θα τους γλυτώσουν από έξτρα βάρος.
Μας αρέσουν πολύ τέτοιες ιδέες. Μόνη μου απορία είναι αν μπορούμε να πάρουμε το e-reader και μέχρι την πισίνα  ή αν προσφέρεται για χρήση αποκλειστικά στο δωμάτιο. Αν το δοκιμάσει κανένας πριν από μένα, παρακαλώ πολύ να με ενημερώσει...