Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλες αυξήσεις στα ποσοστά επισκεπτών του Abu Dhabi

ferrari world: one of the largest tehme parks
in Abu Dhabi
Κι ενώ εμείς στην Ελλάδα συνεχίζουμε να αναλύουμε το αν η αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις είναι πραγματικά δείκτης που μπορεί να μετρήσει την τουριστική κίνηση και κατά πόσο θα πρέπει να συνοδεύεται από μέτρηση και των διανυκτερεύσεων καθώς και του μέσου όρου ημερησίων εξόδων, στο Abu Dhabi χτίζουν συνέχεια ξενοδοχεία για να βάλουν τους αυξημένους επισκέπτες. Σύμφωνα με κάποιους βέβαια, τα καινούρια ξενοδοχεία  από μόνα τους είναι πόλος  έλξης για επισκέπτες.
Απ’ ότι φαίνεται, λοιπόν, μόνο τον Ιούλιο είχαν 35% αύξηση σε διανυκτερεύσεις, με τους Αυστραλούς από μόνους τους να αυξάνονται κατά 61%! Βέβαια, οι άνθρωποι δεν έχουν κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, τους επόμενους μήνες αναμένονται να ανοίξουν μεγάλα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, θα πραγματοποιήσουν άλλη μια F1 (third F1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix)), ένα φεστιβάλ τέχνης (Abu Dhabi Art Festival), ένα διεθνές συνέδριο για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη ( World Green Tourism, Abu Dhabi) και βέβαια θα είναι ένας απ’ τους σταθμούς  του γνωστού ιστιοπλοικό αγώνα Volvo Ocean Race.
Τώρα θα μου πείτε ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης μια και όπως έλεγε ο συγχωρεμένος ο παππούς μου « έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου», αλλά μήπως είναι καιρός να πετάξουμε αυτή την καραμέλα και να στρωθούμε στη δουλειά? Λέω εγώ τώρα...