Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Οι φίλοι σας γίνονται ο προσωπικός σας ταξιδιωτικός πράκτορας!

Discover Australia Through Your Friends

Σκεφθείτε το εξής: θέλετε να επισκεφθείτε ένα μέρος για πρώτη φορά αλλά δεν θέλετε να απευθυνθείτε σε αγνώστους για πληροφορίες και που να αρχίσετε τώρα τα τηλέφωνα σε όλους τους γνωστούς για να δείτε ποιός έχει πάει....
Ο τουριστικός οργανισμός της Αυστραλίας έρχεται να δώσει την απάντηση με ένα ιδιαίτερο Facebook και iPad application που ονομάζεται “Discover Australia Through Your Friends”, το οποίο κατά κάποιο τρόπο συνδέει τις υπηρεσίες του Google maps  με το Facebook.  Με 3 εκατομμύρια “χρήστες” , μπορείτε να δείτε ποιά μέρη έχουν επισκεφθεί οι φίλοι και οι γνωστοί σας, πού έμειναν, πούέφαγαν, ποιά αξιοθέατα επισκέφθηκαν κλπ. Επιπλέον μπορείτε να τους στείλετε μήνυμα για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες ή συμβουλές. Έτσι οι φίλοι σας γίνονται ο προσωπικός σας ταξιδιωτικός πράκτορας, ενώ εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ως  ένα εργαλείο για τη σχεδίαση του ταξιδιού σας, αλλά και ως μίνι ημερολόγιο (παραβλέποντας τα καυτά μυστικά που θα γράφατε στο προσωπικό σας ημερολόγιο εννοείται). Τατυτόχρονα, ο οργανισμός τουρισμού της χώρας, μπορεί να δει και να προτείνει τα μέρη που έχουν προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παροτρύνοντας και άλλους να τα επισκεφθούν.
Τώρα θα μου πείτε καλά όλα αυτά αλλά ποιός πάει Αυστραλία πια? Ε, ακόμα και αν εμείς δεν πάμε Αυστραλία, δεν μπορεί όλο και κάποια χώρα θα κοπιάρει την εφαρμογή!