Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Zip lining: το καινούριο extreme sport!

Zip lining (όχι αυτή δεν είμαι εγώ)
Θέλατε ποτέ να πετάξετε πάνω απ’ τις κορυφές των δέντρων ή να αισθανθείτε όπως ο Ταρζάν ή η Τσίτα? Τώρα έχετε την ευκαιρία! Το νέο άθλημα το οποίο κατακτά ολοένα και υψηλότερη θέση στις προτιμήσεις των απανταχού φαν των extreme sports  και των κυνηγών της αδρεναλίνης ονομάζεται Zip lining.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς πιστοποιητικά και διπλώματα για να το τολμήσει, αρκεί η ισχυρή θέληση. Υπάρχει σε διάφορα μήκη και ύψη, ακόμα και για παιδιά. Τα «επαγγελματικά» zip lines, ξεκινάνε απ’ τα 9 μέτρα  και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 457 μέτρα ύψος.
Τα zip lines δεν είναι βέβαια καινούρια εφεύρεση αφού συναντάμε αναφορές σ’ αυτά ήδη απ’ το 1739, όπου χρησιμοποιούνταν σαν μέσα για να διασχίσει κανείς ένα ποτάμι ή να φτάσει σε απομονωμένες περιοχές, λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Αυτό που φαίνεται να είναι σχετικά πρόσφατο είναι η αναγωγή του σε δημοφιλές sport.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα, οπότε αν δεν κρατιέστε, ψάξτε για προορισμούς στην Ασία, την Αυστραλία ή την Αμερική που φημίζονται. Αν ψάχνετε για το μεγαλύτερο, βρίσκεται στο Sun City της Ν. Αφρικής. Εντυπωσιακό ωστόσο φαίνεται και αυτό στη Hawaii το οποίο περνάει πάνω από εξωτικά τοπία και καταρράκτες.

Δείτε και το βιντεάκι στο Youtube  για να ξέρετε τι να περιμένετε.