Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Historiousapp: μια χρήσιμη, δωρεάν, εφαρμογή για το κινητό σας


Historiousapp: βρειτε τα ιστορικά αξιοθέατα!
Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα στο 1o MobileMonday της Αθήνας και παρακολούθησα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες. Μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η παρουσίαση του Historiousapp.

Δεν ξέρω αν είστε gadgetάκηδες όπως μερικοί φίλοι μου ή απλά ψάχνετε για λύσεις που σας εξοικονομούν χρήμα και χρόνο, όπως κάνω εγώ, σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε όμως, η εφαρμογή Historiousapp για κινητά τηλέφωνα μάλλον θα σας φανεί χρήσιμη.

Πρόκειται για μια εφαρμογή με την οποία ο χρήστης μπορεί μέσω του τηλεφώνου του να δει αμέσως ποια ιστορικού ενδιαφέροντος αξιοθέατα υπάρχουν γύρω απ’ την περιοχή που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή. Εμπλουτισμένη με φωτογραφίες, χάρτες και προτεινόμενες διαδρομές, υπόσχεται να κάνει τη ζωή μας εύκολη και να μας απαλλάξει απ’ τους πολλούς και ογκώδεις ταξιδιωτικούς οδηγούς. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε που θα αγοράσετε ενδιαφέροντα σουβενίρ αλλά και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με τους social φίλους σας στα διάφορα  κοινωνικά δίκτυα.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων παιδιών οι οποίοι φαίνονται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ιστορία και τα ιστορικά ταξίδια. Θέλησαν έτσι όχι μόνο να προάγουν ένα πολύ ιδιαίτερο και δύσκολο είδος ταξιδιού αλλά και να κάνουν κάτι δημιουργικό, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι Έλληνες, τη στιγμή που κάποιοι επιμένουν απλώς να γκρινιάζουν και να περιμένουν πότε θα «βουλιάξουμε» (ναι, αυτό ήταν καρφί για κάποιους…).

Για την ώρα η εφαρμογή δείχνει πληροφορίες μόνο για την πόλη της Αθήνας και είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές Android αλλά σύντομα θα διατίθεται και για iPhone και ελπίζουμε και για άλλα λειτουργικά. Επίσης, απ’ ότι κατάλαβα στα σχέδια της ομάδας είναι και η προσθήκη νέων πόλεων – και όχι μόνο ελληνικών.

 Διατίθεται δωρεάν, γι’ αυτό δοκιμάστε την και μόνοι σας για να πειστείτε!