Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ψάχνοντας ταξί


ψάχνοντας ταξί

Σας έχει τύχει ποτέ να ψάχνετε ταξί και να μη βρίσκετε και βέβαια να μην έχετε κανένα τηλέφωνο ραδιοταξί να καλέσετε? Ή μήπως σας έχει τύχει να μπαίνετε σε ταξί και να αισθάνεστε ανασφάλεια? Λοιπόν υπάρχει λύση !

Διάβασα ένα άρθρο σχετικά με μια εταιρεία που λέγεται Taxibeat, η οποία εκμεταλλεύται τις νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα τα smartphones, μέσω των οποίων μπορεί ο επιβάτης να βρει το κοντινότερο διαθέσιμο ταξί και να το καλέσει με ένα απλό πάτημα στην οθόνη – χωρίς κλήση. Μπορεί να παρακολουθεί το ταξί να έρχεται, να δει τη μάρκα, το μοντέλο, τον αριθμό αλλά και τη βαθμολογία που του έχουν βάλει οι προηγούμενοι επιβάτες . Επιπλέον, μπορεί  να το αξιολογήσει στο τέλος. Φαντάζομαι ότι έτσι θα μπορεί να βρει και τα πράγματα του αν τα ξεχάσει στο ταξί, όπως ακούω καθημερινά να συμβαίνει σε πολύ κόσμο. Καλή ιδέα μου ακούγεται, ειδικά αφού δεν έχει και έξτρα χρέωση.
Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια είχαν εμφανιστεί και ταξί μόνο για γυναίκες αλλά δεν τα ξαναείδα ποτέ. Τι να έγιναν άραγε?